Kreeft klapper voor kinderziekenhuis

Reuzenkreeft Karel heeft op een veiling in Zonnemaire € 15.600 opgebracht voor het Erasmus MC-Sophia. Karel belandde niet in de pan, maar is vrijgelaten in de Oosterschelde.

Mooi beest
De bijna vijf kilo wegende Karel werd enkele weken geleden opgevist door kreeftenvisser Henk Jumelet. “Zo’n mooi beest, daar moesten we wel wat mee doen”, zegt hij. Hij besloot een veiling te organiseren, waarbij de hoogste bieder de kreeft zou vrijlaten in de Oosterschelde. Jumelet zelf  bracht echter het hoogste bod uit: EUR 15.600.

Paling en kreeft
De opbrengst gaat naar het Erasmus MC-Sophia. Over deze keuze besliste Jumelet’s dochter mee: “Mijn dochter verkoopt ‘s zomers op een kleedje voor de deur kreeft en paling voor goede doelen, zoals Kika. Ditmaal hebben we gekozen voor het Sophia, omdat veel mensen te maken hebben met een ziek
kind.”

Geen spijt van
Jumelet heeft er geen spijt van dat hij de kreeft zijn vrijheid terug heeft gegeven. “De veiling was hartstikke leuk en heeft een mooi bedrag opgeleverd”, zegt hij. “De centen komen terecht waar ze terecht moeten komen. Net als Karel.”