Tijdsbesparing met verzorgend wassen

Array

Verzorgend wassen verbetert de kwaliteit van zorg en levert in de thuiszorg een tijdsbesparing van 40% op per wasbeurt. Clienten ervaren Verzorgend Wassen als minder pijnlijk en minder inspannend. Dat blijkt uit onderzoek van Icare. V&VN werkt binnen Zorg voor Beter aan Verzorgend Wassen.

Bij Verzorgend Wassen wordt een client gewassen met een aantal wegwerpwashandjes die geimpregneerd zijn met een speciale vloeistof. Zonder dat daar waskommen, water of handdoeken bij nodig zijn. Onderzoek van ICare laat zien dat verzorgend wassen vooral geschikt is voor mensen die niet meer
(regelmatig) kunnen douchen, die pijnklachten hebben en/of zeer vermoeid zijn. De clienten en/of mantelzorgers houden meer energie over om zelf weer wat meer zorg te doen. De zelfredzaamheid wordt er groter door.

Film
In een korte film voor verzorgenden laten clienten in de thuiszorg zien wat verzorgend wassen betekent voor hun dagelijkse verzorging. Bekijk de film `Verzorgend Wassen – verfrissend anders’.

IFrame

Icare is een zorgorganisatie voor thuiszorg, jeugdgezondheidszorg, verpleeghuiszorg en verzorgingshuiszorg. Het onderzoek en de film zijn mede gefinancierd door ZonMw. ICare is deelnemer aan Excellente Zorg, programma van V&VN.

Bron: V&VN

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

One thought on "Tijdsbesparing met verzorgend wassen"

  1. Bij zieke mensen oké maar om daar iedereen met af te vegen (want meer is het niet) nee, mensen in verpleeghuizen krijgen juist tijdens het wassen persoonlijke aandacht, en je moet niet menen dat nu de overgebleven tijd (minuten) aan a aandacht geven op een andere manier gebeurd want in die tijd moet je dan weer andere dingen doen zoals de bende papierwerk die je moet verrichten. Veel mensen krijgen na langdurig gebruik ook schrale plekken op gezicht of elders, het blijft lang nat zodat ze het koud krijgen en ook voelde het plakkerig aan na het afvegen want ik kan het geen wassen noemen. Voor mensen met veel beperkingen en terminale mensen oké maar doe mij maar een gewone was/douche beurt.

Comments are closed.

Recente artikelen