Finalisten voor V&VN Zorgaward 2012

Verzorgenden van Magnushof, Pantein en De Waalboog zijn de 3 finalisten voor de V&VN Zorgaward 2012. Na de huisbezoeken heeft de jury hun goede voorbeelden van vernieuwing in de zorg geselecteerd op het nut voor de client en de toepasbaarheid door andere verzorgenden. In oktober, tijdens de Week van de Verzorging, reikt staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten de V&VN Zorgaward uit.

Winnaar 2011
De V&VN Zorgaward is de prijs voor het beste vernieuwende idee, bedacht en uitgevoerd door verzorgenden. De komende weken maakt V&VN van de finalisten videoclips. Verzorgenden kunnen in september via www.venvn.nl en www.verzorgendenonline.nl hun voorkeur voor de winnaar aangeven.

Deze stemmen en de vakjury V&VN Zorgaward bepalen de uiteindelijke winnaar van de V&VN Zorgaward. De winnaar krijgt behalve de erkenning door vakgenoten een certificaat, de Zorgaward en EUR 1000,- voor besteding door het team.

De 3 finalisten zijn…
Metha van Wijk en Petra Filius, verzorgende IG en ex-verzorgende (nu verpleegkundige) bij Magnushof in Schagen met project `Van tuin naar ’t Tuinpad’.
Om de zorgverlening warmer en hartelijker te maken, ondanks bezuinigingen en wet- en regelgeving, zijn Metha en Petra 3 jaar geleden begonnen met het realiseren van een zintuigentuin. Met ludieke acties haalden zij EUR 78.000 euro op. Nu ligt er een prachtige tuin, waarin bewoners van de
pg-afdeling met verzorgenden, familie of vrijwilligers kunnen voelen, ruiken, zien en horen of even heerlijk kunnen rommelen.

Marita de Kleijne, Maria Martens en Marielle Verstegen, verzorgenden bij Pantein, locatie Aldenhorst in Mill met project `Waakkoffer voor naastenzorg’.
Marita, Marita en Marielle hebben als team naar middelen gezocht om bij het levenseinde van bewoners ook de naasten goede zorg te bieden. Daarvoor is de `waakkoffer’ ontwikkeld, om bewoners en naasten extra houvast te bieden tijdens het wachten en waken. De koffer bevat middelen die rust en
ontspanning bieden aan bewoner en wakende.

Simone Jansen, verzorgende bij stichting De Waalboog, locatie Bosweg C in Nijmegen met project `Lolly bij FTD-patienten’.
Simone heeft het lollyproject gestart op de afdeling jong dementerenden. De lolly gebruikt zij bij onrustige en soms wel agressieve bewoners met FTD. Haar idee is dat door sabbelen op de lolly en de daarbij vrijkomende zoete stoffen in de hersenen mogelijk een stof wordt aangemaakt die er voor
zorgt dat mensen rustiger worden. Zij past dit toe op haar afdeling. Haar idee wordt momenteel internationaal wetenschappelijk onderzocht.

Deel ook jouw project of initiatief in de community! Naar de community en praat mee in het forum Projecten en initiatieven.

bron: V&VN

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen