Meer ziektes door opwarming zeewater

Array

Door de klimaatverandering heeft Noord-Europa meer last gekregen van een tropische bacterie die buikgriep en cholera kan veroorzaken.
Dat hebben wetenschappers uit Groot-Brittannie, Finland, Spanje en de Verenigde Staten ontdekt. Het onderzoek verschijnt binnenkort in het wetenschapsblad Nature Climate Change.

Voor het onderzoek keken de wetenschappers naar de opwarming van de Oostzee. Dat is een van de snelst opwarmende wateren ter wereld. De temperatuur van de Oostzee stijgt vier keer zo snel als gemiddeld.


Uit het onderzoek blijkt dat wanneer het water van de Oostzee één graad warmer werd, er bijna twee keer zoveel besmettingen waren met de Vibrio-bacterie als gebruikelijk. De Vibrio-bacterie kan buikgriep en cholera veroorzaken.

bron: NU nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen