Specialisten kiezen collectief voor kwaliteit en individuele vrijheid

Array

Foto: De heer R.A. van der Linden, manager Marketing & Sales bij Movir, en de heer drs. M.G.F. van Wijk, voorzitter van de Stafmaatschap Vrijgevestigde Medisch Specialisten Jeroen Bosch Ziekenhuis, ondertekenden onlangs het staffelarrangement.

Steeds meer specialisten kiezen voor het ‘collectiviteitsbeginsel’, waarbij alle voordelen van een individuele AOV behouden blijven. Het staffelarrangement van arbeidsongeschiktheidsverzekeraar Movir sluit hier volledig op aan. Niet voor niets hebben al diverse maatschappen van ziekenhuizen zo’n arrangement gesloten.

Movir biedt coöperaties, stafmaatschappen of koepelmaatschappen binnen ziekenhuizen de mogelijkheid aan een staffelarrangement te sluiten voor alle aangesloten medisch specialisten.
Het afgelopen jaar heeft de verzekeraar al diverse staffelarrangementen gesloten. Zo ook vorige week met de Stafmaatschap Vrijgevestigde Medisch Specialisten Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Naast de voordelen van het arrangement zijn het bestuur van deze maatschap en Movir ook in gesprek over een preventieprogramma ‘op maat’.

Een staffelarrangement biedt de bij Movir verzekerde specialisten een staffelkorting op de premie. Daarnaast krijgen specialisten die niet bij Movir zijn verzekerd de mogelijkheid om een verzekering aan te vragen op basis van een verkorte gezondheidsverklaring. Na acceptatie profiteren ook zij van de staffelkorting. Dit alles is gebaseerd op het collectiviteitbeginsel, waarbij alle voordelen van een individuele AOV behouden blijven.

Uit een universitair onderzoek in opdracht van Movir blijkt dat zelfstandigen de omschrijving van het beroepscriterium in de voorwaarden het belangrijkste aspect vinden bij het kiezen van een AOV. Een goede ervaring van de adviseur met de verzekeraar wordt ook belangrijk gevonden. Als derde aspect scoort de merknaam van de verzekeraar in het keuzeproces. Het onderzoek wees ook uit dat zelfstandigen ook veel waarde hechten aan het feit dat een verzekeraar specialist is op het gebied van AOV.

Veel medisch specialisten kiezen dan ook bewust voor Movir. De jarenlange ervaring van de verzekeraar met medische beroepen, de uitgebreide dekking en de hoge intermediaire en klanttevredenheid dragen hieraan bij. Niet voor niets mag Movir zich al drie jaar achtereenvolgend de ‘Beste Inkomensverzekeraar’ noemen volgens Adfiz, de branchevereniging van onafhankelijke financiele intermediairs.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen