Artsen UMC St Radboud te zien in nieuwe serie `Kijken in de ziel’

Array

De NTR zendt vanaf maandag 30 juli op Nederland 2 de nieuwe serie `Kijken in de Ziel: Artsen’ uit. Vanuit het UMC St Radboud werkt intensivist Hans van der Hoeven mee aan de serie.Met welke dilemma’s krijgt een arts te maken?
Moeten we willen genezen tot elke prijs, tot de dood er op volgt? Weet een dokter altijd wel wat hij of zij moet doen?

Na eerdere series over psychiaters, voetbaltrainers, advocaten en politici gaat Coen Verbraak deze keer in gesprek met twaalf medici. Zij praten openhartig over hun vak en over zichzelf. `Kijken in de ziel’ werd eerder bekroond met de Zilveren Nipkowschijf.

Prachtige serie
Hans van der Hoeven is enthousiast over de serie: `het is een prachtige serie geworden met allemaal bevlogen artsen. Coen Verbraak heeft in zijn gesprekken een sfeer van veiligheid en betrokkenheid weten te creeren om te vertellen over je drijfveren en onzekerheden die je als arts hebt. Ik ben er trots op dat ik hier aan heb mogen meewerken.’

Ook oncoloog Hanneke van Laarhoven is een van de geinterviewden. Zij werkte tot 1 januari in het UMC St Radboud en is nu werkzaam in het AMC. Voor haar werk als wetenschapper is zij nog steeds verbonden aan het Radboud.

`Kijken in de ziel: Artsen’ is vanaf maandag 30 juli om 21.25 uur op Nederland 2 te zien, zes weken achtereen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen