Vriesveem gaat groen

Het Erasmus MC krijgt de grootste groene vriesopslag voor de wetenschap en patientenzorg van Europa.
Vriesveem gaat groenBeenmerg
Het Erasmus MC beschikt over een paar honderd vrieskisten en vrieskasten waarin lichaamsmateriaal van patienten en gezonde mensen wordt bewaard, bijvoorbeeld bloed, beenmerg of urine.

Ultralaag
De temperatuur in de zogeheten Ultra Lage Temperatuur-vrieskisten en -kasten is tientallen graden onder nul, tot wel -135 DEGC. Het veem zelf moet ook worden gekoeld, omdat alle vriesapparatuur warmte afgeeft.

Europa
In het veem in de nieuwbouw gaat het Erasmus MC uitsluitend watergekoelde systemen gebruiken, in plaats van luchtgekoelde. In deze omvang is dat, voor zover bekend, uniek in Europa.

Energiekosten
Voordelen van het watergekoelde vriesveem:
o minder koeling van de ruimte;
o lagere energiekosten;
o hergebruik opgewarmd water;
o langere levensduur vriesapparatuur.

Alarm
Een alarmeringssysteem bewaakt de wetenschappelijke vrieskisten en -kasten dag en nacht, voor het geval de stroom uitvalt of een apparaat zelf defect gaat.

Meer weten over de nieuwbouw van het Erasmus MC? Zie de site nieuwbouw.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen