VWS vraagt ideeën tegen verspilling in de zorg

Array

Het ministerie van VWS wil zicht krijgen op de verspilling van genees- en/of hulpmiddelen en verzamelt ideeen om verspilling tegen te gaan. Een geselecteerde groep zorgverleners heeft hierover een enquête ontvangen.
Minister Schippers van VWS wil verspilling in de zorg tegengaan. De aanleiding is een bericht dat mensen voor gemiddeld €100 aan ongebruikte genees- en/of hulpmiddelen in huis hebben die uiteindelijk worden vernietigd. Dat is zonde. De minister wil graag weten welke structurele oplossingen mogelijk zijn om dit in de toekomst te voorkomen of in ieder geval te verminderen.

Enquête
Om een goed beeld te krijgen van de huidige situatie heeft het ministerie van VWS een enquête verstuurd aan medisch specialisten, (ziekenhuis-)apothekers, huisartsen, verpleegkundigen en thuiszorgmedewerkers. Daarin vraagt men naar voorbeelden van verspilling en naar ideeen of initiatieven om dit tegen te gaan. Ook wordt gevraagd naar regelgeving die verspilling mogelijk in de hand werkt. De minister hoopt dat de enquête veel goede ideeen oplevert om verspilling tegen te gaan.

Heeft u zelf ook suggesties? Vul de enquête en mail deze naar [email protected].

bron: KNMG

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen