Digitale ontzorging om de omgeving van de patiënt op de hoogte te houden

Array

Hoeishetmetmij.nl: Digitale ontzorging om de omgeving van de patient op de hoogte te houden
Wanneer een dierbare (onverwacht) in het ziekenhuis wordt opgenomen, komt er heel veel op de directe omgeving af. Heen en weer naar het ziekenhuis, overleg met artsen en dan nog eens de vele telefoontjes van familie en vrienden die willen weten hoe het met de patient is. Gelukkig is er nu digitale ontzorging: hoeishetmetmij.nl

Internetondernemer Linda Vaneker-Pannekoek uit het Gelderse Epse maakte het mee in haar eigen omgeving. “In korte tijd kregen drie mensen te maken met plotselinge ziekenhuisopname. Ik merkte dat de partner ’s avonds na een vermoeiende dag in het ziekenhuis nog heel veel mensen moest informeren. Iedereen wil weten hoe het met de patient gaat. Na enkele dagen wordt dit voor de partner erg belastend. Ik dacht: dit moet toch makkelijker kunnen?”

Vaneker ontwikkelde een unieke digitale oplossing om de achterban via een website met beveiligde pagina’s op de hoogte te houden. “Op een eenvoudige manier kan de patient of partner een account maken op hoeishetmetmij.nl. Elk account heeft een unieke code en die kun je met je achterban delen. Alleen de mensen met die code kunnen lezen wat de patient of zijn of haar partner heeft geschreven.” Als je ziek bent heb je waarschijnlijk niet de behoefte om dat allemaal publiekelijk te delen op de sociale media. Deze website bespaart een hoop telefoontjes. De patient kan zelf bepalen wie de updates krijgt. Bezoekers van de beveiligde website kunnen reageren op de berichten. Dat kan zichtbaar voor alle bezoekers, maar ook privé.

Ook afspraken voor bezoek in het ziekenhuis of bij de patient thuis kunnen digitaal via hoeishetmetmij.nl geregeld worden.

De website is ook ideaal voor mensen die bijvoorbeeld gaan scheiden, pas bevallen zijn of om andere reden wel via internet willen laten weten hoe het is, maar zelf willen bepalen wie dat leest.

Recente artikelen