Voorkom hooikoorts, verwijder Ambrosia uit de grond

Ambrosia is een plant die allergische reacties kan veroorzaken en steeds meer terrein wint in Nederland. Het verlengt het hooikoortsseizoen met haar late bloeitijd. Ambrosia is een eenjarige plant die 20 tot 150 centimeter groot kan worden en bloeit van eind augustus tot en met oktober.

De plant is op dit moment goed herkenbaar en daarom roept de nieuwe Voedsel en Waren autoriteit uw hulp in om de plant te verwijderen. Op de website www.ambrosiavrij.nu staat veel informatie over de plant en de problemen die deze veroorzaakt.

Herkennen van Ambrosia is behoorlijk lastig. Daarom heeft de NVWA een iPhone App laten ontwikkelen, die gratis te downloaden is in de App store. Met deze App is Ambrosia goed te herkennen en kunt u ook direct doorgeven waar u de plant gevonden heeft. Deze waarnemingen zijn belangrijk voor de bestrijding van de ambrosiaplant. U kunt ook naar deze App verwijzen als u uw inwoners informeert over Ambrosia. Meer informatie over de ontwikkelde App staat op ambrosiavrij.nu.

Ambrosiawaarnemingen kunnen ook op een andere wijze gemeld worden. Ook dit staat op ambrosiavrij.nu.

Nieuwsvideo
De NVWA heeft een nieuwsvideo gemaakt, waarin wordt uitgelegd wat Ambrosia is en hoe de ontwikkelde App werkt. Deze video staat op YouTube en is te vinden op ambrosiavrij.nu en mag vrij worden gebruikt en overgenomen.

Vragen of meer informatie?
Consumenten en bedrijven kunnen contact opnemen met het NVWA Klantcontactcentrum via de website www.nvwa.nl of (0800) 04 88.

* Hoe herken ik Ambrosia.pdfpdf(307,46 KB)(Bestanden met de extensie .pdf kunnen gelezen worden met bijvoorbeeld: Adobe Reader)

Zie het origineel.

bron: Tytsjerksteradiel