Voorkom verspilling in de zorg

Ken jij oplossingen om verspilling in de zorg tegen te gaan? Heb je ideeen om ongebruikte genees- en hulpmiddelen bij mensen thuis goed in te zetten? Geef je ideeen en oplossingen door aan minister Schippers.

De minister van VWS wil verspilling in de zorg tegengaan. De aanleiding is het bericht dat er voor gemiddeld EUR 100 aan genees- en/of hulpmiddelen bij mensen thuis ongebruikt blijft staan en uiteindelijk wordt vernietigd. Dat is zonde. De minister wil graag weten welke structurele oplossingen  mogelijk zijn om dit in de toekomst te voorkomen of in ieder geval te verminderen. Hierbij staat veiligheid altijd voorop. V&VN ondersteunt dit initiatief.

Enquete
Heb je voorbeelden van verspilling van genees- en/of hulpmiddelen en ideeen of initiatieven waarmee deze verspilling is tegen te gaan en die in de praktijk goed uitvoerbaar zijn? Of ken je regelgeving die verspilling in de hand werkt? Beantwoord dan de enquête en mail dit naar
[email protected].

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen