Computervirus beschadigt Office bestanden

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) onderzoekt meldingen van besmettingen met een nieuw computervirus dat Microsoft Office bestanden van gemeenten en instellingen beschadigt.

Samen met andere onderzoekspartijen wordt de werking van het virus bekeken. Daarnaast worden te nemen maatregelen geïnventariseerd. Het NCSC heeft hierover op woensdag 8 augustus al een eerste waarschuwing uitgestuurd. Bij het Nationaal Cyber Security Centrum zijn tot nu iets meer dan tien organisaties bekend die door het virus zijn getroffen.

Wanneer meer informatie beschikbaar is over de werking en de bestrijding van het virus zal NCSC hierover de website NCSC Actueel en Waarschuwingsdienst.nl berichten.

Het NCSC draagt sinds 1 januari 2012 bij aan het gezamenlijk vergroten van de weerbaarheid van de Nederlandse samenleving in het digitale domein en daarmee aan een veilige, open en stabiele informatiesamenleving door het leveren van inzicht en het bieden van handelingsperspectief.

Het centrum valt onder de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Bron: Rijksoverheid

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen