Roemer in Middelburg: ‘Zorg moet kleinschaliger’

Array
SP-leider Emile Roemer was woensdag in Middelburg. Hij werd daar geinterviewd door de Zeeuwse krant PZC en Omroep Zeeland. In het interview sprak Roemer onder meer over de toekomst van de zorg. ‘De zorg in Zeeland moet beter en kleinschaliger’, aldus de SP-lijsttrekker.

‘De toegankelijkheid van publieke voorzieningen is voor iedereen van groot belang. De SP heeft hier in Vlissingen hard gestreden om het ziekenhuis open te houden, en dat er fatsoenlijk ziekenhuisaanbod moet zijn. Dat zijn zaken die van groot belang zijn. Als we steeds naar schaalvergroting toegaan dan zie je dat in veel gebieden de boel alleen maar krimpt.’

Emile Roemer
Eerder die middag begaf Emile Roemer zich op de boulevard van Vlissingen en de markt van Middelburg. Hij deelde daar, samen met de jongeren van ROOD, tomatenijs uit. De IJs-express werd dinsdagmiddag in Amsterdam officieel in gebruik genomen.

bron: SP

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen