GGZ Kennisdag 2013 over Ambulantisering in de GGZ

Array

Op 7 februari 2013 organiseren het Trimbos-instituut, GGZ Nederland en ZonMw de jaarlijkse GGZ Kennisdag in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Het thema is Ambulantisering in de GGZ.

Minder bedden
In het convenant tussen de geestelijke gezondheidszorg (ggz) en het ministerie van VWS is afgesproken om tot een drastische inkrimping te komen van het aantal bedden in de ggz. Nederland heeft in vergelijking met andere Europese landen een hoog aantal bedden in de ggz. Het is een uitdaging om het aantal bedden de komende jaren effectief te reduceren. Een voorwaarde voor het terugbrengen van het aantal bedden is het stimuleren en uitbreiden van de ambulante zorg. Maar ook meer mogelijkheden om behandelingen en zorg thuis bij de patient te geven. Wat moet er nog gebeuren om dit te realiseren?

Centrale vragen van de GGZ Kennisdag zijn:

  • Hoe kan ambulantisering bijdragen aan goede zorg voor de patient.
  • Wat zijn tot nu toe de behaalde resultaten van ambulantisering.
  • Wat zeggen de feiten en cijfers. Hoe kunnen mantelzorg en zelfmanagement worden versterkt.
  • Wat is de rol van de eerste lijn.
  • Welke oplossingen biedt e-mental health.
  • Hoe kunnen FACT teams efficienter worden ingezet.
  • Met welke partijen moet een sluitend zorgsysteem worden opgebouwd.

Tijdens de GGZ Kennisdag op 7 februari 2013 wordt door experts en ervaringsdeskundigen hierop ingegaan. U bent van harte welkom om aan de GGZ Kennisdag deel te nemen. Noteer 7 februari 2013 alvast in uw agenda!

Wat kunt u deze dag verwachten
Tijdens de GGZ Kennisdag delen experts hun kennis en ervaring met u over de laatste ontwikkelingen op het gebied van ambulantisering. De GGZ Kennisdag zal bestaan uit plenaire lezingen van experts, workshops en discussies.

Voor wie
Het programma is relevant voor medewerkers van GGZ instellingen, voor beroepsgroepen werkzaam in het domein van de geestelijke gezondheid, voor de eerste lijn, maatschappelijk werk, GGD en gemeentes, politie en andere betrokkenen bij de geestelijke gezondheidszorg.

Praktische informatie
Heeft u vragen of wilt u zich alvast aanmelden? Neem contact op met Marja van der Meulen (Congresbureau M2support), via e-mail of telefoon: 06 – 19 22 65 25.

Vooraankondiging
Bekijk hier de vooraankondiging [PDF]

Bron: Trimbos instituur

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen