Gezondheidsmarktop in Wassenaar

Op zondag 1 september vindt er de gezondheidsmarkt Wassenaar BRAVO plaats in het Adelbert College aan de Deijlerweg 163 in Wassenaar.

Ida Spelt en Tino Robijn hebben samen met andere professionals uit de eerste lijnsgezondheidszorg en onderwijs, initiatief genomen een gezondheidsmarkt te organiseren. Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door Bronovo ziekenhuis, de Gemeente Wassenaar, sportverenigingen in Wassenaar en lokale middenstand.

Activiteiten tijdens de gezondheidsmarkt
De gezondheidsmarkt biedt bezoekers allerlei activiteiten. Niet alleen interactieve informatie, maar ook contact met zorgverleners, sportclubs en sponsoren. Er worden korte workshops en lezingen gehouden over bewegen, gezonde voeding, stoppen met roken, schade door alcohol etc. Een kinderpsychologe vertelt hoe u uw kind kan helpen en hoe u als ouder grenzen kunt stellen. Een internist en cardioloog van Bronovo zullen elk iets vertellen over schade aan hart en vaten. Wat is die schade, hoe voorkom of beperk je dat? Hoe blijft het brein van de jongere goed en vooral slim werken, en hoe zorg je dat je het niet zelf afbreekt door het gebruik van alcohol of drugs. Bloeddruk meten, bloed prikken voor bloedsuiker en cholesterol, fitheidstests, gewichtscontroles meting van het risico op hart- en vaatziekten kan allemaal tijdens de gezondheidsmarkt.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.wassenaarbravo.nl

bron: Gemeente Wassenaar

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen