Berne Kliniek biedt uniek pakket aan voor borstvergroting

Vanaf heden biedt de Berne Kliniek een in Nederland uniek pakket aan.Naast de siliconengevulde prothesen van Mentor, die aan alle veiligheidseisen voldoen, gaat de kliniek ook watergevulde prothesen gebruiken. Dit om aan de toenemende vraag naar dit type prothese te voldoen.

Bovendien beschikt de Berne Kliniek over de nieuwste technieken.  Een 3D simulatieprogramma zorgt ervoor dat de patient, samen met de plastisch chirurg, het volume van de prothesen vooraf goed kan bepalen. Daarnaast maakt de Keller Funnel-techniek het mogelijk om tijdens de operatie een kleinere snede te maken en de kans op infecties te verkleinen.

Binnen de muren van ziekenhuis Bernhoven biedt de Berne Kliniek extra zorg die de ziektekostenverzekering niet vergoedt, zoals borstvergrotingen. Hiervoor hanteert de kliniek een unieke werkwijze. Tijdens het eerste consult legt de plastisch chirurg de voor- en nadelen van de diverse prothesen uit. Tijdens het tweede consult wordt een 3D simulatie van het bovenlichaam gemaakt. Aan de hand van drie digitale foto’s van de patient maakt de computer een 3D-model van het lichaam. Hierna kan elke gewenste prothese virtueel geplaatst worden en kan de patient direct zien wat het resultaat zal worden. Zo kan de patient samen met de plastisch chirurg bepalen welke prothese het mooist is en het beste bij het lichaam past.

Tijdens de operatie maakt de plastisch chirurg gebruik van de Keller Funnel-techniek, waarbij hij de prothese door een kunststof trechter in de borst aanbrengt. Hierdoor volstaat een kleinere snede en komt de prothese niet meer in contact met de huid. Op deze manier wordt er extra steriel gewerkt en wordt de kans op infecties nog verder verkleind.

Voor meer informatie kijk op www.bernekliniek.nl of bel 0413 – 381 811 voor het maken van een geheel vrijblijvend consult.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen