Regelhulp.nl biedt hulp aan clienten

Array

Mensen willen hun leven kunnen leiden zoals zij dat willen en zoals voor hun van waarde is. Als verpleegkundige of verzorgende heb je daarin vaak een belangrijke rol. Door oplossingen aan te dragen waarmee mensen zo lang mogelijk op hun eigen manier kunnen leven. Regelhulp.nl helpt daarbij.

[IMG]Regelhulp.nl is een webportaal van de overheid en bevat actuele informatie over zorg, welzijn en sociale zekerheid. Regelhulp hanteert als uitgangspunt de gevolgen die mensen ondervinden van een bepaalde aandoening (bijvoorbeeld problemen met lopen, zien of uithoudingsvermogen). Regelhulp geeft suggesties over het aanpakken van een bepaalde hulpvraag, welke instanties kunnen helpen en welke voorzieningen er zijn.

Overzicht
Stel dat je patient of client slecht ter been is. Dan zoek je misschien hulp op verschillende levensterreinen, zoals: vervoer en wonen en werk. Regelhulp geeft aan hoe je een bepaalde vraag kunt oppakken (bijvoorbeeld adviezen om vervoer te regelen). Het zijn duidelijke, korte teksten met basisinformatie en een doorverwijzing naar websites of organisaties die uitgebreidere informatie gegeven of je client verder kunnen helpen. Op een makkelijke manier geeft het inzicht in mogelijkheden die passen bij zijn situatie. Geinteresseerd? Kijk ook eens op www.regelhulp.nl.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Volg Regelhulp dan op facebook en/of twitter.

bron:
V&VN

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen