Een veilig thuis. Daar maak je je toch sterk voor?

Veldhuijzen van Zanten (VWS) en Opstelten (VenJ) starten nieuwe campagne tegen geweld in huiselijke kring
Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (VWS) en minister Ivo Opstelten (VenJ) starten vandaag een campagne tegen geweld in huiselijke kring. Doel van de campagne is slachtoffers, omstanders of plegers van kindermishandeling, partnergeweld, eergerelateerd geweld, vrouwelijke genitale verminking en ouderenmishandeling er toe aan te zetten om zo snel mogelijk advies en hulp te zoeken.

De start van de campagne vond vandaag plaats in het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling Haaglanden, één van de plekken waar mensen altijd terecht kunnen met vragen of zorgen over geweld in huiselijke kring.

Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten: “Geweld is erg, maar geweld jegens iemand die kleiner, onmachtiger en kwetsbaar is en daardoor afhankelijk, is dubbel zo erg. Want het geeft een kras op het vertrouwen in de samenleving. De campagne laat zien hoe je de signalen van geweld kunt herkennen en wat je kunt doen om het zo snel mogelijk stoppen”.

Minister Opstelten: “Geweld in huiselijke kring, of het nu kindermishandeling, partnergeweld of ouderenmishandeling is, is ontoelaatbaar. Geweld in huiselijke kring komt helaas veelvuldig voor. De oproep aan een ieder is dan ook: kom in actie om dit probleem een halt toe te roepen!”.

Campagne op televisie, radio, internet
Titel van de campagne is ‘Een veilig thuis. Daar maak je je toch sterk voor?’. De campagne bestaat uit spotjes voor televisie en radio, een website en campagnemateriaal waarmee gemeenten, steunpunten huiselijk geweld en advies- en meldpunten kindermishandeling in hun eigen stad of regio campagne kunnen voeren.de website externe link: www.vooreenveiligthuis.nl en campagnemateriaal waarmee gemeenten, steunpunten huiselijk geweld en advies- en meldpunten kindermishandeling in hun eigen stad of regio campagne kunnen voeren.

Bron: VWS

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen