MijnRadbouddossier is vandaag officieel geopend

Array

Het online raadplegen van de eigen medische gegevens stelt patienten nog beter in staat om samen met de zorgverleners te werken aan een optimale behandeling van hun ziekte. Sinds de openstelling van MijnRadbouddossier in april 2012 maken al ruim vierduizend patienten gebruik van de mogelijkheid om online hun medische gegevens te raadplegen. Patienten kunnen met hun DigiD inloggen op hun MijnRadbouddossier via een speciale button op www.umcn.nl. In dit dossier staan op dit moment labuitslagen, verwijsbrieven, afspraken en nieuwe onderzoeken. Op termijn zijn ook röntgenfoto’s en aantekeningen te raadplegen.

DigiD
Omwille van de veiligheid en bescherming van de persoonlijke gegevens moeten patienten zich eerst eenmalig persoonlijk bij het voorlichtingscentrum van het ziekenhuis aanmelden met een geldig identiteitsbewijs, DigiD-inloggegevens mét sms-verificatie en hun mobiele telefoon. Dan wordt de inzage actief gemaakt en kunnen patienten daarna inloggen zo vaak als ze willen.

Patienten die nog geen DigiD met sms-functie hebben, moeten die eerst aanvragen via de website www.digid.nl.

Bron: UMCN

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen