Inschrijving voor Gelderse JeugdZorg Award geopend

Array

Met de verzending van meer dan 1000 posters en flyers naar Gelderse huisartsen, bibliotheken, vrijwilligers- en jeugd(zorg)organisaties werd het startsein gegeven voor de verkiezing van de Gelderse Jeugdzorgheld 2012.

Verzending posters en flyers voor JeugdZorg Award 2012; bron provincie Gelderland
Tot donderdag 11 oktober 2012 kunnen jongeren, (pleeg)ouders, grootouders, collega’s of andere personen een kandidaat aanmelden als zij direct betrokken zijn bij een hulpverlener of gezinsvoogd. Ook jongerenwerkers, schoolmaatschappelijk werkers en vrijgevestigde therapeuten of behandelaars kunnen in aanmerking komen voor de Gelderse JeugdZorg Award.

Jury
Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen voor de Gelderse JeugdZorg Award 2012. De jury bestaat uit een gemeleerd gezelschap van jongeren, ouders en hulpverleners en bestuurders. Bij de beoordeling van de inzendingen wordt onderscheid gemaakt tussen professionele hulpverleners en personen die zich op vrijwillige basis inzetten voor clienten uit de jeugdzorg.

Prijzen
De hoofdprijs is een tegoedbon van 2.000 euro. De winnaar mag dit bedrag in Gelderland besteden aan een project in de jeugdzorg of een aanschaf voor een (leef)groep.

Verhalen
Voor de verkiezing van de Jeugdzorgheld in 2011 kwamen ruim 80 inzendingen binnen. Het leverde prachtige verhalen op over wat mensen in de hulpverlening waarderen. Het toekennen van de Gelderse JeugdZorg Award is daarmee een mooie manier om hulpverleners te bedanken voor hun bijzondere inzet! Een ding maakt de Gelderse JeugdZorg Award heel duidelijk: mensen waarderen het als hulpverleners zich met hart en ziel inzetten en hoop geven.

Week van de Jeugdzorg
Voor het zesde jaar op rij maakt de verkiezing van de Jeugdzorgheld onderdeel uit van de Week van de Jeugdzorg (zie Links). Het thema van de week is: ‘Door de bril van…’.

Gezamenlijk initiatief
De Gelderse JeugdZorg Award is een gezamenlijk initiatief van de provincie Gelderland en Zorgbelang Gelderland. Kijk voor meer informatie over de Gelderse JeugdZorg Award of aanmelding op de website van de Gelderse Jeugdzorgheld (zie Links).

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen