Anti-Wietpas campagnebus 2x in Amsterdam

Array

De Cannabus, het promotie voertuig van de Verenigde Coffeeshophouders van Nederland, staat vrijdag 31 augustus vanaf 14.00u op de Nieuwmarkt in Amsterdam. Dit initiatief van inmiddels meer dan 200 coffeeshop ondernemers uit het gehele land is bedoeld om alle coffeeshops te betrekken bij hun campagne, die er op gericht is de SP bij de volgende verkiezingen aan de winst te helpen. Deze campagne is door de cannabis branche in het leven geroepen om aandacht te vestigen op de rampzalige gevolgen van de Wietpas in het zuiden, waardoor de coffeeshops steeds leger raken en de zakken van drugsrunners en straatdealers steeds voller.

Inmiddels zijn ruim 1200 mensen in de zuidelijke provincies hun baan kwijtgeraakt, en als de Wietpas landelijk wordt ingevoerd, zal dat aantal kunnen oplopen tot 6000!

Ook zal er tijdens onze presentatie in Amsterdam stil worden gestaan bij de sluiting van coffeeshop the Old Church op 1 September, o.a. door de Amsterdamse BCD, De Bond van Cannabis Detaillisten. Deze shop is het eerste slachtoffer van het 2012 beleid van de gemeente Amsterdam, onder de ‘bezielende’ leiding van Wethouder Asscher.

De campagne van de coffeeshop ondernemers is op 18 Augustus j.l. van start gegaan in Maastricht, en is via diverse standplaatsen in provincie hoofdsteden nu op weg naar de hoofdstad, om ook daar de coffeeshop medewerkers te voorzien van actie t-shirts en pro SP posters in de coffeeshops op te hangen. Alle coffeeshops die we bezocht hebben in de afgelopen twee weken doen mee aan onze actie, die bedoeld is om er voor te zorgen dat de VVD de verkiezingen niet wint, want dat zou de doodssteek voor de coffeeshops betekenen.

Alle lokale fracties van de politieke partijen zijn uitgenodigd om op het podium voor de Cannabus hun standpunten over het cannabis beleid toe te lichten. De SP wordt vertegenwoordigd door Nelly Duindam en Edith Hofman.

Op eerdere standplaatsen van de bus waren alle linkse partijen vertegenwoordigd, in Den Haag waren dat Tweede Kamerleden Nine Kooiman(SP), Lea Bouwmeester(PvdA), Tofik Dibi(GroenLinks) en Fatma Koser Kaya(D66).

Rene van Valkenburg, sinds 1 Mei voormalig bedrijfsleider van coffeeshop de Jungle in Oss, komt uitleggen wat de invoering van de Wietpas voor hem en de coffeeshop veroorzaakte heeft. Coffeeshop de Jungle heeft 10 personeelsleden moeten ontslaan, na de invoering van de Wietpas

Wernard Bruining, die in 1973 in Amsterdam de eerste coffeeshop opende, Mellow Yellow, aan de Weesperzijde, komt met een toespraak over het gedoogbeleid en de daarmee gepaard gaande problemen. Bruining was tevens de oprichter van de eerste growshop in Europa, en is tot op heden een fervent voorstander van Mediwiet. Tegenwoordig is Wernard betrokken bij het opzetten van criteria voor een keurmerk voor coffeeshops, in samenwerking met de gemeente Haarlem, de Stichting Drugsbeleid en de GGD, o.a.

De Cannabus komt op Zondag 9 September nog een keer naar Amsterdam, voor de Manefestatie voor Cannabis Acceptatie, van af 14.00u op de Dam. Deze manifestatie zal worden opgeluisterd met entertainment, tussen en na de politieke activiteiten

bron: Nieuwsbank/THC ondernemers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen