Preventief (Zelf) Onderzoek: kwaliteitscriteria vanuit gebruikersper..

Er is een toenemend aanbod van preventief zelfonderzoek (PZO). In veel gevallen laat de kwaliteit en het nut van het aanbod van PZO te wensen over, anderzijds kan uitbreiding van het aanbod op sommige terreinen juist nodig zijn om de regie van de zorggebruiker over zijn gezondheid te
versterken. Die gebruiker is tot nu toe echter niet of nauwelijks bij de ontwikkeling van het aanbod van PZO betrokken geweest. Tijdens deze visiebijeenkomst wordt hier verandering in gebracht.

Aan deelnemers wordt gevraagd vanuit de eigen patientenorganisatie inzichten in te brengen over:
1. Het visiedocument Preventief Zelfonderzoek. Dit Visiedocument wordt nu ontwikkeld en wordt een handreiking voor patientenorganisaties.
2. De handleiding voor de burger behorend bij de multidisciplinaire richtlijn Preventief Medisch onderzoek (PMO). Deze richtlijn wordt ontwikkeld door CBO.

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 4 september van 16.00 uur – 19.30 uur bij het CBO op de 12e verdieping aan de Churchilllaan 11 te Utrecht, en is bedoeld voor medewerkers of bestuursleden van patientenorganisaties. Voor soep en broodjes wordt gezorgd. Deelnemers ontvangen reiskostenvergoeding.

Voor meer informatie en inschrijving kunt u contact opnemen met This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it of This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Bellen kan ook via 030 – 297 03
03 (algemeen nummer NPCF).

bron: NPCF

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen