Vaccinatie tegen seizoensgriep: wat vind jij?

Array

Vaccinatie voor verpleegkundigen en verzorgenden: regelmatig is het onderwerp weer in het nieuws. Voor- en tegenstanders voeren discussie met elkaar over zin en onzin van vaccinatie tegen seizoensgriep, deskundigen geven soms tegenstrijdige adviezen. V&VN wil graag weten wat de actuele mening van verpleegkundigen en verzorgen is over de vaccinatie, doe daarom mee met een korte enquete!  Vul de enquete in op de website van V&VN!

Als landelijkeberoepsvereniging van 300.000 verpleegkundigen en verzorgenden is het voor V&VN heel belangrijk om signalen uit de achterban op te vangen. V&VN ziet op fora en social media vaker twijfels en negatieve reacties van verpleegkundigen en verzorgenden als het over de griepsvaccinatie  gaat. Begrijpelijk, gezien soms tegenstrijdige berichtgeving en adviezen over dit onderwerp. V&VN realiseert zich daarom terdege dat iedere individuele verpleegkundige of verzorgende haar eigen afweging maakt. V&VN volgt kritisch de actualiteit en maatschappelijke discussie over de  griepsvaccinatie.

Risico verminderen
V&VN volgt vooralsnog het advies van gerenommeerde organisaties: de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, de Gezondheidsraad en het RIVM. Deze roepen op tot vaccinatie met als argument: jaarlijks overlijden tussen de 800 en 1000 kwetsbare ouderen aan de seizoensgriep. Iedere verpleegkundige of  verzorgende die mee helpt om dit risico te verminderen door zich te laten vaccineren, helpt mee om gezondheidsschade te voorkomen.

Houd de website en het magazine van V&VN in de gaten voor meer informatie over de vaccinatie tegen seizoensgroep.

Bron: Nieuwsbank

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen