Esther Vergeer in film ‘ Ik ben wie ik ben’

Array

In de voorbereiding op de Paralympics is de Ortho Extreme Sport van Esther Vergeer ontwikkeld binnen het programma Innovatie & Participatie. Esther vertelt hierover in de film ‘Ik ben wie ik ben’. Ook autocoureur Gerard de Nooij, Heerenveen-supporter Nöel en Olympisch kampioene en Participatie manager Monique Kalkman laten zien hoe zij vanuit hun eigen kracht kansen benutten en zo met moderne middelen middenin de maatschappij staan.

Inclusief
Want gewoon kunnen deelnemen en bijdragen aan de samenleving en gezien worden als een volwaardige burger aan onze maatschappij. Wie wil dat niet? Een inclusieve samenleving, waarin niemand te ziek, te gehandicapt of te oud is om aan de kant te staan. Je leven vormgeven zoals jij dat wilt, uitgaande van je eigen kracht.

 

Drie pijlers
Welzorg is ervan overtuigd dat er nog een wereld te winnen valt als het gaat om participatie en inclusie. Daarom is het programma Participatie door Innovatie gestart, met als pijlers Verkeer en Mobiliteit, Sport en Bewegen en Werk. Onder leiding van Participatie en Innovatiemanager Monique Kalkman zijn binnen dit programma een aantal onderdelen gestart, die een bijdrage moeten leveren aan een inclusieve samenleving.

Voor jong en oud
Een greep uit de projecten zijn; de Gouden Sportdagen – een sportdag voor kinderen met fysieke beperking bij hun favoriete sportclub -, de adoptie van Kaiko, onze pup in opleiding tot hulphond, het Racing Team Welzorg en de veiligheidstrainingen voor scootmobielgebruikers. Maar ook de ontwikkeling van de Composeat en het samenwerkingsverband met het jongerenblad Unlimited van Bikkel Anne vallen hieronder. Projecten waarover wij u in deze nieuwsbrief regelmatig bijpraten.

Meedoen
Mocht u na het kijken van deze film geïnspireerd raken, ideeen willen delen of meer willen weten over één van onze projecten neem dan contact op met Monique Kalkman via mailadres [email protected] of met uw vaste contactpersoon.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen