Esther Vergeer in film ‘ Ik ben wie ik ben’

0
237

In de voorbereiding op de Paralympics is de Ortho Extreme Sport van Esther Vergeer ontwikkeld binnen het programma Innovatie & Participatie. Esther vertelt hierover in de film ‘Ik ben wie ik ben’. Ook autocoureur Gerard de Nooij, Heerenveen-supporter Nöel en Olympisch kampioene en Participatie manager Monique Kalkman laten zien hoe zij vanuit hun eigen kracht kansen benutten en zo met moderne middelen middenin de maatschappij staan.

Inclusief
Want gewoon kunnen deelnemen en bijdragen aan de samenleving en gezien worden als een volwaardige burger aan onze maatschappij. Wie wil dat niet? Een inclusieve samenleving, waarin niemand te ziek, te gehandicapt of te oud is om aan de kant te staan. Je leven vormgeven zoals jij dat wilt, uitgaande van je eigen kracht.

 

Drie pijlers
Welzorg is ervan overtuigd dat er nog een wereld te winnen valt als het gaat om participatie en inclusie. Daarom is het programma Participatie door Innovatie gestart, met als pijlers Verkeer en Mobiliteit, Sport en Bewegen en Werk. Onder leiding van Participatie en Innovatiemanager Monique Kalkman zijn binnen dit programma een aantal onderdelen gestart, die een bijdrage moeten leveren aan een inclusieve samenleving.

Voor jong en oud
Een greep uit de projecten zijn; de Gouden Sportdagen – een sportdag voor kinderen met fysieke beperking bij hun favoriete sportclub -, de adoptie van Kaiko, onze pup in opleiding tot hulphond, het Racing Team Welzorg en de veiligheidstrainingen voor scootmobielgebruikers. Maar ook de ontwikkeling van de Composeat en het samenwerkingsverband met het jongerenblad Unlimited van Bikkel Anne vallen hieronder. Projecten waarover wij u in deze nieuwsbrief regelmatig bijpraten.

Meedoen
Mocht u na het kijken van deze film geïnspireerd raken, ideeen willen delen of meer willen weten over één van onze projecten neem dan contact op met Monique Kalkman via mailadres info@welzorg.nl of met uw vaste contactpersoon.