Tour for Life 2012: recordopbrengst ruim 1,6 miljoen euro voor AzG

Array
Dit is een origineel bericht van Tour for Life

Bijna zevenhonderd renners fietsten de afgelopen week ruim 1,6 miljoen euro bij elkaar tijdens de vierde editie van Tour for Life voor Artsen zonder Grenzen, een absolute recordopbrengst.

De renners startten vorige week op 26 augustus hun loodzware reis in de Italiaanse Alpen en bereikten vanmiddag na 1250 kilometer en 20.000 hoogtemeters de finish op de Cauberg. Daar onthaalden honderden familieleden en vrienden hen op feestelijk en emotioneel weerzien.

‘Het is soms lijden. Maar het is wel lijden voor een goede doel. Het werk van Artsen zonder Grenzen is het waard.’ – Jan Maarten van Gils, Team Amsterdam.

Na de huldiging nam Arjan Hehenkamp, algemeen directeur van Artsen zonder Grenzen, de cheque met de eindopbrengst van ruim 1,6 miloen euro in ontvangst.
‘De renners mogen supertrots zijn, op de vele afgelegde kilometers, de beklommen bergen en het opgehaalde sponsorgeld dat onze noodhulp mogelijk maakt.’.

Inmiddels is de inschrijving voor de jubileumeditie Tour for Life 2013 geopend op www.tourforlife.nl. Er hebben zich al 28 ploegen aangemeld.

Tour for Life is de spectaculaire achtdaagse wielertocht van Italie naar Nederland voor Artsen zonder Grenzen. Bijna tachtig ploegen, bestaande uit zes tot negen renners, fietsen acht loodzware etappes door zes landen. Op 26 augustus gaan zij in de Italiaanse Alpen van start en op 2 september komen de renners over de eindstreep op de Cauberg in Zuid-Limburg. Onderweg beklimmen zij onder meer Col du Lautaret, Col de la Croix de Fer en Col de Madeleine. Ook de legendarische Alpe d’Huez zit op de route. Elke ploeg haalde minstens Euro 15.000,- sponsorgeld op voor Artsen zonder Grenzen.

Artsen zonder Grenzen is een onafhankelijke, medische noodhulporganisatie die wereldwijd mensen helpt, ongeacht hun afkomst, religie of politieke overtuiging. Voorop staat het redden van levens en het verlenen van medische hulp aan slachtoffers van oorlogen, rampen en epidemieen. Door eigen teams te sturen (artsen, verpleegkundigen en andere specialisten), kan Artsen zonder Grenzen snel en effectief werken. Samen met medewerkers uit de landen zelf, geven zij ter plaatse directe steun aan de bevolking. Artsen zonder Grenzen is onderscheiden met de Nobelprijs voor de Vrede.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen