Borstkankervereniging Nederland presenteert 10 punten voor optimale borstkankerzorg

Array

Hoe moet de optimale borstkankerzorg eruit zien? Op die vraag geeft Borstkankervereniging Nederland (BVN) antwoord met B-Optimaal. In samenwerking met patienten heeft BVN 10 punten geformuleerd waarin de optimale borstkankerzorg aan moet voldoen. BVN presenteert deze 10 punten op 6 september in Nieuwspoort.

Via al haar projecten gaat BVN in gesprek met zorgverleners en andere partijen die een rol spelen in de borstkankerzorg over het realiseren van de best mogelijke borstkankerzorg. Dat noemt BVN “B-Optimaal”. De aandacht wordt hierbij steeds gevestigd op, wat voor patienten, de beste zorg is.

Monitor Borstkankerzorg
De 10 punten van B Optimaal staan niet op zichzelf maar moeten leiden tot steeds verdere aanscherping van de criteria die Borstkankervereniging Nederland hanteert in de Monitor Borstkankerzorg. Dit instrument is én een keuze instrument voor borstkankerpatienten als ook een kwaliteitsinstrument voor ziekenhuizen. Door de criteria steeds verder aan te scherpen, krijgen borstkankerpatienten inzicht in de zorg die een ziekenhuis biedt en kunnen ze kiezen welk ziekenhuis en welke zorg bij hen past. Gelijktijdig worden ziekenhuizen geprikkeld om hun borstkankerzorg, die vaak al op een hoog peil is, nog verder te verbeteren.  Zo ontstaat de best denkbare borstkankerzorg die mogelijk is.

Vrijdag 7 september maakt BVN bekend welke ziekenhuizen in 2012 een lintje hebben gekregen in de Monitor Borstkankerzorg.

bron: Borstkankervereniging NL

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen