Dodentocht 2012: 3.200 wandelaars met blaren en vermoeide spieren

Voor Rode Kruis-Vlaanderen is de 43ste Dodentocht met zijn record aantal deelnemers een drukke editie geworden. Het aantal en de aard van de tussenkomsten lagen volledig in de lijn van de verwachtingen. De Rode Kruisvrijwilligers hebben voornamelijk blaren verzorgd en massages van (over)vermoeide spieren voor hun rekening genomen. Traditioneel liet een aantal wandelaars zich de afgelopen nacht verrassen door de koude maar de warme zaterdagnamiddag heeft niet meteen voor extra problemen gezorgd.

In totaal deed het Rode Kruis zoân 3.200 verzorgingen waarvan meer dan meer dan 1.100 wandelaars aan de hulpposten kwamen aankloppen voor de verzorging van blaren, 1.000 voor een deugddoende massage en meer dan 500 voor een combinatie van beide. 550 tussenkomsten van de Rode Kruisvrijwilligers betroffen verzorgingen voor onder andere uitputting, misselijkheid, flauwte, insectenbeten en dergelijke.

Rode Kruis-Vlaanderen stond tijdens deze 43ste editie van de Dodentocht 24 uur lang paraat met meer dan 300 vrijwilligers en 10 ziekenwagens. Tijdens deze periode nam de organisatie ook de permanentie van de 100-diensten waar.

bron:  Rode Kruis Vlaanderen