Zorg beter om patient organiseren

Array
Patienten willen dat de zorg beter rondom de patient georganiseerd wordt. Dat blijkt uit de Nationale Zorgbarometer, uitgevoerd door Blauw Research in opdracht van VGZ.Volgens VGZ beoordeelt de bevolking de Nederlandse zorg beter dan ooit. Daarbij moet worden aangetekend dat de Nationale Zorgbarometer pas twee jaar bestaat. Uit het onderzoek blijkt dat zestig procent van de Nederlanders de zorg een zeer belangrijk verkiezingsonderwerp vindt.

 Verbetering
Ondanks het positieve oordeel, zien patienten nog wel mogelijkheden voor verbetering. Zo wil tweederde van de respondenten (69 procent) dat de zorg beter rondom de patient georganiseerd wordt. Ook vindt een derde (37 procent) dat de samenwerking in de zorg nog onvoldoende is.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen