Genomineerden meest aantrekkelijke ziekenhuis om voor te werken

0
164

Het Martini Ziekenhuis in Groningen, het St. Jansdal in Harderwijk en Nij Smellinghe in Drachten zijn genomineerd voor de Nationale Zorg Jaarpijs (NZJ) van ‘Het meest aantrekkelijke ziekenhuis om voor te werken’.

De drie ziekenhuizen zijn geselecteerd uit 332 aanmeldingen van medewerkers van verschillende ziekenhuizen. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het Nationale Zorg Jaarprijs Gala op 20 september 2012. Henk Bakker, voorzitter van de Vereniging van Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) en voorzitter van de vakjury: ‘De reacties laten goed zien hoe belangrijk voldoende doorgroeimogelijkheden en een goede onderlinge werksfeer zijn.’

  • Martini Ziekenhuis in Groningen. Het ziekenhuis investeert veel in personeel door trainingen en scholingen te organiseren. Tevens luistert het ziekenhuis goed naar het personeel door lunchbijeenkomsten te organiseren, waarbij de raad van bestuur met het personeel praat over ontwikkelingen in de zorg en over het huidige beleid.
  • St. Jansdal in Harderwijk. De medewerkers ervaren veel gemeenschappelijke motivatie om de beste zorg te leveren. Het ziekenhuis heeft veel aandacht voor klantgerichtheid, veiligheid en kwaliteit. Iedere medewerker wordt uitgedaagd om in die gemeenschappelijkheid een aandeel te leveren.
  • Nij Smellinghe in Drachten. Volgens de medewerkers voert het ziekenhuis een uitstekend personeels- en scholingsbeleid. Er is een prettige onderlinge samenwerking bij het personeel, waardoor de patienten zich snel thuis voelen.

Bron: NVZ