Onderscheiding voor vijf vrijwilligers van het Catharina Ziekenhuis

Array

Vrijwilligers Catharina Ziekenhuis ontvangen onderscheiding.jpg

Wethouder Monique List van Economie, Werk en Beroepsonderwijs van de gemeente Eindhoven heeft woensdagmiddag 5 september aan vijf vrijwilligers van het Catharina Ziekenhuis een onderscheiding uitgereikt. Zij deed dat op de dag dat de vrijwilligerscentrale van het ziekenhuis haar 25-jarig bestaan viert.

Monica Busgen en Marian Reuvers-Eerhart ontvingen de vrijwilligerspenning van de gemeente Eindhoven. Zij verlaten na jarenlange trouwe dienst het ziekenhuis. Monica Busgen is 23 jaar werkzaam in het ziekenhuis. Marian Reuvers-Eerhart verricht al 18 jaar vrijwilligerswerk in het Catharina Ziekenhuis.

De twee vervulden een belangrijke rol in het ziekenhuis. Met veel enthousiasme en plezier zetten zij zich in voor patienten, bezoekers, familieleden en medewerkers. Zo begeleidden zij onder meer patienten van en naar de afdeling bij opname en ontslag, verzorgden zij de bloemen op de verpleegafdelingen en boden zij een luisterend oor.

Vrijwilligerscentrale Catharina Ziekenhuis
Al 25 jaar is een 50-tal vrijwilligers dagelijks in het ziekenhuis om hand-en spandiensten te verrichten. Een aantal vrijwilligers doet dit al vanaf de eerste dag en ook zij werden door wethouder Monique List in het zonnetje gezet. Riky Sweegers, Jos Raaymakers en Ineke Vermooten kregen woensdagmiddag de vrijwilligersoorkonde van de gemeente Eindhoven. Jannie Ong kreeg eerder dit jaar al een Koninklijke Onderscheiding voor haar vrijwilligerswerk. Ook zij is al 25 jaar in touw voor het ziekenhuis.

Na de uitreiking van de onderscheidingen werden alle vrijwilligers dit keer zelf in de watten gelegd door middel van een verwendag.

bron: Catharina Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen