De Lovebuzz: spannende liefdesgame voor brugklassers

Array

Liefde, seksualiteit en relaties? Wat weet je daar nou van als brugklasser?! Speciaal voor deze pubers rijdt de Lovebuzz van Rutgers WPF vanaf het najaar van 2012 langs middelbare scholen in Nederland. In de truck spelen de leerlingen een interactieve game en gaan zij een lesuur lang aan de slag met de liefdesissues van Sanne, Kim, Selim, Gio, Indra en Jasper. Vanaf 5 september stelt de Lovebuzz haar website open voor scholen en is www.lovebuzz.nl online!

Gratis te boeken
De Lovebuzz bezoekt middelbare scholen in heel Nederland. Docenten kunnen vanaf 5 september hun brugklas(sen) via www.lovebuzz.nl opgeven voor gratis deelname. Bij reservering komt de truck voor een hele dag naar de school. Meerdere klassen (minimaal vier en maximaal zes klassen) kunnen de bus dan bezoeken.

Broeierig proeflokaal
De middelbare school is het proeflokaal van de toekomstige samenleving. Er wordt volop geexperimenteerd: in de brugklas zetten leerlingen hun eerste stappen in liefde, relaties en seksualiteit. De ingredienten? Verschillende identiteiten, sociale achtergronden en een flinke dosis hormonen. De Lovebuzz laat leerlingen op een laagdrempelige manier ontdekken wat zijzelf en anderen vinden van deze thema’s. Hiermee leren zij zich te verplaatsen in denkbeelden van andere jongeren en worden gevoelige onderwerpen bespreekbaar. De Lovebuzz is een goed opstapje naar de lessen relationele en seksuele vorming in het voortgezet onderwijs.

Liefdesbrief
Het spel speelt zich af rondom zes hoofdpersonen. Zij hebben allemaal een eigen achtergrond en vragen over liefde en vriendschap. Leerlingen worden in teamverband uitgedaagd de hoofdpersonen van advies te voorzien. In de voorbereidende les ontvangen de leerlingen een liefdesbrief van deze hoofdpersonen en voeren zij een aantal opdrachten uit. Dat doen ze via een beveiligd deel van de website. Daar leren leerlingen de hoofdpersonen kennen door middel van filmpjes, profielen en diverse vragen. Met deze opdrachten via de website kan een team een voorsprong krijgen, nog voordat het echte spel in de Lovebuzz begint.

Wedstrijd
In de Lovebuzz strijden zes teams tegen elkaar en tegen de tijd. Op de site is de top vijf beste klassen real time te volgen. Ook is de Lovebuzz te volgen via de twitterfeed #LovebuzzNL op de website. En de beste Lovebuzz-klas van Nederland? Die wint voor de onderbouw van de school een knallend eindfeest! De overige vier klassen uit de top vijf mogen een bezoek brengen aan science center NEMO in Amsterdam.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen