Jaarcongres Zorg en Techniek – 11 oktober 2012

Array

 08.00 – 17.30 uur – Universiteit Twente, Enschede

Het thema van het Jaarcongres 2012 is Zorg en Techniek. Besteden we te veel of juist te weinig geld aan technologie in de zorg en zijn de investeringen die gedaan worden wel de juiste? Leveren ontwikkelaars wel de techniek waar de zorg behoefte aan heeft? Pas als artsen en technologen gaan samenwerken komt er een diepgaand inzicht in beschikbare technologieen en een diepgaand inzicht in mens en ziektebeelden.

Tijdens dit Jaarcongres gaat het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs KIVI NIRIA in op bovenstaande vragen en meer. Zo wordt er onder andere een bezoek gebracht aan het Robolab in Twente en wordt er stilgestaan bij de rol die de nieuwe technische opleiding Technische Geneeskunde heeft in de zorg. Ingenieur van het Jaar en klinisch fysicus Michael Lansbergen zal ingaan op de veiligheid in de zorg. Maar er is meer: naast de vele plenaire lezingen is er op het Jaarcongres een zeer uitgebreid aanbod aan workshops en een groot debat met mensen uit het medische veld.

Keynote sprekers:
Minister Edith Schippers, Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Martin van Pernis, KIVI NIRIA
Ton van der Steen, Erasmus MC
Ab van der Touw, Siemens
Heleen Miedema, Universiteit Twente
Wim Groot, Raad voor Volksgezondheid en Zorg
Anne Flierman, Universiteit Twente
Bert van Meurs, Philips Healthcare
Frans Hiddema, Het Oogziekenhuis Rotterdam

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen