Tolbrug lanceert Brug naar Arbeid, een gespecialiseerd re-integratiebedrijf

Werknemers die door een neurologische aandoening problemen ondervinden bij het hervatten van hun eigen werk, kunnen sinds januari van dit jaar terecht bij ‘Brug naar Arbeid’; een gespecialiseerd re-integratiebedrijf , onderdeel van Tolbrug Specialistische Revalidatie te ‘s-Hertogenbosch. Neurologische aandoeningen kunnen ontstaan als gevolg van een hersenbloeding of herseninfarct, MS (Multiple Sclerose), een spierziekte, de ziekte van Parkinson of door een trauma. Het nieuwe Brug naar Arbeid-team bestaat uit ervaren specialisten: re-integratiecoördinatoren, arbeidsdeskundigen, revalidatieartsen, psychologen, maatschappelijk werkers, fysiotherapeuten, logopedisten, ergotherapeuten en bewegingsagogen.

De professionals van Brug naar Arbeid hebben uitgebreide kennis van – en ervaring met – neurologische ziektebeelden. Zij weten als geen ander wat de impact is van neurologisch letsel voor het dagelijks leven en het werk. Ineke Kortland, revalidatiearts: “De kracht van het team ligt in persoonlijke begeleiding op maat en in afstemming met  werknemer, werkgever, bedrijfsarts en partner.”

Paulien Hollanders, arbeidsdeskundige vult aan: “ ‘Weer aan het werk kunnen’ is wat ons betreft de meest ultieme vorm van integratie. Ons team van professionals streeft dat na in nauwe samenwerking met alle betrokkenen. Wij zijn dus een brug naar arbeid. Wij coachen werknemers met neurologische aandoeningen om het maximale uit zichzelf te halen en op deze wijze terugkeer naar werk te realiseren. Behalve samenwerking staat het op peil houden en uitbreiden van kennis en contacten met relevante instanties zoals patientenverenigingen, onderwijsinstellingen, UWV en gemeenten, centraal. “

De ervaringen met Brug naar Arbeid
‘Re-integratie is goed voor mij geweest. In overleg met de re-integratiecoördinatoren ben ik niet te hard van stapel gelopen’, aldus één van de mensen die met succes een re-integratietraject bij Tolbrug heeft gevolgd.
‘Zonder deze begeleiding was het niet gelukt,’ verklaart een andere werknemer, die zich na ontslag uit het ziekenhuis afvroeg of zijn familie, werkgever en omgeving hem nog wel zou accepteren. Inmiddels zijn diverse werknemer met hersenletsel dankzij begeleiding van Brug naar Arbeid toch weer aan het werk .

Meer informatie via website www.brugnaararbeid.nl
De website www.brugnaararbeid.nl geeft informatie aan werknemers, werkgevers en bedrijfsartsen over de werkwijze. Aanmelding voor begeleiding bij re-integratiekan eveneens via de website.
Voor informatie kan er contact opgenomen worden met mevrouw  Hollanders, arbeidsdeskundige. (gegevens via de website.)
De re-integratie kan ook al starten tijdens het revalidatie traject, voor revalidatie kan verwezen worden naar de revalidatiearts. Voor informatie over re-integratie tijdens de revalidatie kan er contact opgenomen worden met mevrouw Hollanders, arbeidsdeskundige.

Recente artikelen