Nieuwe camera’s geschikt voor industrie, medische sector en wetenschappelijk onderzoek

Array

Panasonic lanceert nieuwe serie modulaire blockcamera’s
Panasonic System Communications Company Europe, Professional Camera Solutions brengt een nieuwe serie block module camera’s op de markt. Dankzij de nieuwe zoomcamera’s, waaronder de GP-MH310, GP-MS424 en de GP-MS436 heeft Panasonic nu een complete lijn van blockcamera’s. De camera’s zijn bij uitstek geschikt voor toepassing in de medische sector (ziekenhuizen, microscopie), industrie (kwaliteitscontrole, inspectie), wetenschap (onderzoek en laboratoria), broadcasting (bijvoorbeeld natuurdocumentaires) en beveiliging (bewakingscamera’s).

 

De GP-MH310 is een ‘single chip Full HD’ modulaire camera met een uitstekende HD-kwaliteit en kleurweergave. De camera heeft een aantrekkelijke prijs en praktische afmetingen waardoor ze geschikt is voor een grote verscheidenheid aan toepassingen in de industrie en de medische sector. De camera levert prima prestaties dankzij de resolutie die oploopt tot 1080p en de mogelijkheden om met meerdere formats te werken. Ondanks de vele mogelijkheden is de camera nog steeds zeer licht en compact. Bovendien is het mogelijk om het dag/nacht-schakelpunt eenvoudig aan te passen aan de omgeving, waardoor men eenvoudig en automatisch beelden met een hoge beeldkwaliteit kan registreren. Bij veel toepassingen zoals verkeerscontroles en in de automobielindustrie is het noodzakelijk om ‘stills’ te maken, die getriggerd worden door een bepaalde, externe gebeurtenis. De ‘Still Picture’ USB- functie met directe datatransmissie naar PC maakt deze blockcamera tot een ideaal onderdeel van dergelijke toepassingen.

 

De GP-MS424 en GP-MS436 zijn ‘single chip Super Dynamic’ modulaire camera’s met een dynamische bereik dat 160 keer groter is  dan bij traditionele camera’s. Deze twee blockcamera’s zijn optimaal geschikt voor medische en industriele toepassingen, bewaking en videoconferencing. Ze worden gekenmerkt door een aantrekkelijke prijs, 720x optische en digitale zoom voor de GP-MS 436, 480x gecombineerde zoom voor de GP-MS424 en vele andere functies zoals gespiegeld en ondersteboven fotograferen, bewegingsdetectie en een privacyfunctie. Meer informatie is te vinden op de Business Solution Website.

 

Technische specificaties:

 

GP-MH310-3S

 

De Panasonic 1MOS Full-HD Module Camera met 4M pixel

-          High definition met 1/2.5” 4 megapixel MOS Sensor

-          Minimale lichtsterkte: 2.0 lx (kleur), 0.1 lx (zwart/wit)

-          10x optische zoom, 16x digitale zoom + autofocus

-          Digitale video via HD-LVDS en analoog via YPbPr, Y/C en composite

-          Compacte afmetingen (43.7 x 44.2 x 75.2 mm)

-          Tot 4 Megapixel ‘Still image’ via USB met externe trigger input

 

De GP-MH310 is een ‘single chip Full HD’ model camera met een uitstekende HD-kwaliteit en kleurweergave. De camera’s hebben een aantrekkelijke prijs en praktische afmetingen waardoor ze geschikt zijn voor een grote verscheidenheid aan toepassingen in de industrie en de medische sector. De camera heeft een prima performance vanwege de resolutie die oploopt tot 1080p, maar die ondanks de vele mogelijkheden nog steeds licht en compact is.

 

Hoge beeldkwaliteit

‘Full HD Video’ output tot 1080p analoog en 1080i via digitale output

 

Image Mirroring (Up/Down/Left/Right)

Noodzakelijk voor o.a. bewakingscamera’s en toepasbaar in tal van andere systemen

 

Aangepaste instellingen

De voorkeursinstellingen kunnen worden aangepast

 

USB Video Class (UVC) functie

Max. 4M pixel JPG still via de USB-poort

Bruikbaar voor verschillende applicaties met toegang tot een PC

 

Echt aanpasbaar dag/nacht schakelpunt

Aanpasbaar dag/nacht schakelpunt afhankelijk van de omgeving

 

Toepassingen

§  Onderzoek/inspectie

§  Gezondheidszorg

§  Video conferencing

§  Beveiliging

§  Verkeerscontrole

§  Onbemande voertuigen

§  Broadcasting

 

GP-MS424 and GP-MS436

 

De Panasonic 1CCD Super Dynamic Module Colour Zoom Camera

-          1/4-inch 1CCD PAL

-          24x optische autofocus zoomlens voor GP-MS424

-          36x optische autofocus zoomlens voor GP-MS436

-          20x digitale zoom: tot 480x gecombineerd met optische zoom

-          Standaard 650 beeldlijnen in kleur en zwart/wit

-          “Super Dynamic” technologie

 

De ‘Single Chip SD Module Camera van Panasonic biedt een geavanceerde technologie, omdat de dynamische range 160 keer groter is dan bij de gebruikelijke camera’s. In combinatie met de aantrekkelijke prijs, de 24/36x optische zoom en de vele andere functies is deze camera een uitkomst voor toepassingen in de medische sector, de industrie en mobiel toepassingen.

 

Additionele features:

§  Hoge gevoeligheid met echte dag/nacht schakelpunt

§  0.5 lx bij een kleurmodus van F1.4 (Sense Up: Off, AGC: High)

§  0.04 lx bij zwart/wit modus bij F1.4 (Sense Up: Off, AGC: High)

§  Aanpasbaar dag/nacht schakelpunt automatisch of handmatig in te stellen

§  Privacyfunctie: in een beeld kunnen tot 8 gezichten worden gemaskeerd

§  Spiegelbeeld en Up-Side-Down functies

§  Video Motion Detection (VMD)

 

Toepassingen:

§  Onderzoek/inspectie

§  Gezondheidszorg

§  Videoconferencing

§  Beveiliging/bewaking

§  Verkeerscontrole

§  Onbemande voertuigen

§  In-car video

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen