Online Aan Tafel-sessie met ONVZ over marktwerking in het zorgstelsel

Array

ONVZ organiseert online seminar om vragen over zorg te beantwoorden
Houten, 7 september 2012 – Zorg is volgens de Nederlandse kiezer een belangrijk thema voor Tweede Kamerverkiezingen op 12 september. Toch is het niet hét thema waar de lijsttrekkers graag over debatteren. Hierdoor blijven veel achterliggende vragen liggen. Zorgverzekeraar ONVZ nodigt geïnteresseerden op 11 september tussen 12.00 en 12.45 uit voor een online verdiepingsgesprek met onder andere André Rouvoet (voorzitter Zorgverzekeraars Nederland). Deelnemen kan via www.onvz.nl/live, op Twitter (#ONVZLIVE) en via de shoutbox op de website van ONVZ.

Tijdens dit online gesprek komen vragen aan de orde zoals: Wat is marktwerking in de zorg eigenlijk? Waar werkt het wel en waar werkt het niet? Wat zijn de gevolgen van de plannen in 2013 voor de kiezer en wat zijn de scenario’s voor de jaren daarna? Daarbij kan bijvoorbeeld worden gesproken over mogelijkheden om preventie te stimuleren. De invulling wordt bepaald door de vragen die door de geïnteresseerden worden gesteld.

De vragen worden door André Rouvoet (voorzitter ZN) Erno Kleijnenberg, (bestuursvoorzitter ONVZ) en Jean-Paul van Haarlem (bestuurder ONVZ) beantwoord. Op deze wijze worden geïnteresseerden interactief betrokken bij feiten, ontwikkelingen en mogelijke scenario’s na de verkiezingen.

Achtergrond
Dit verdiepingsgesprek is onderdeel van het programma Met ONVZ aan Tafel! ONVZ gaat regelmatig met haar partners in gesprek. Niet alleen om te praten over de ontwikkelingen en verbeteringen in de zorgverzekeringsmarkt, maar ook hoe ze met elkaar invulling kunnen geven aan preventie en vitaliteit. ONVZ richt zich hierbij specifiek op haar verzekerden, werkgevers, zorgverleners en verzekeringsadviseurs.

Over ONVZ Zorgverzekeraar
ONVZ is een non-profit zorgverzekeraar met meer dan 400.000 verzekerden. In 2013 viert ONVZ haar 80-jarig bestaan. ONVZ biedt een totaalpakket aan zorgverzekeringen. ONVZ wil haar klanten zo goed mogelijk begeleiden in de zorg. Kwaliteit, keuzevrijheid en service zijn belangrijke drijfveren. ONVZ stimuleert online communicatie en digitale interactie binnen het gehele zorgveld.

Bron: ONVZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen