Expositie Sclerodermie in beeld

Array

Expositie Sclerodermie in beeld
`Sclerodermie in beeld’ is de expositie die van 1 september tot 27 oktober 2012 is ingericht in de polikliniekgangen van ZGT Hengelo. Initiatiefneemster is Jessica Thonen-Velthuizen, die deze aandoening zelf heeft.

Samen met professioneel fotograaf Hans Peter van Velthoven is zij op zoek gegaan naar de mens achter de sclerodermie, zonder hiermee de uiterlijke kenmerken van deze aandoening te verdoezelen. Zo wil zij de aandacht vestigen op deze onbekende auto immuun ziekte/ reumatische aandoening, waarbij bindweefsel (in de huid) door een ontstekingsproces tot verharding komt. Er zijn twee vormen, een lokaal die alleen tot de huid beperkt blijft en een systemische vorm waarbij ook de inwendige organen aangedaan zijn.

Patienten met systemische sclerodermie hebben vaak een typische gelaatsuitdrukking. De expositie reist het hele land door. De expositie behelst 44 foto’s waarin elf modellen met sclerodermie op de gevoelige plaat zijn vastgelegd. Begin 2011 was de expositie al te zien in ZGT Almelo.

Wilt u meer weten over sclerodermie, kijk dan in de folder bij de expositie of stuur een mail naar [email protected] o.v.v. expositie Jessica. De ontwikkelingen van dit project zijn te volgen op de website van de NVLE www.nvle.org.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen