Het regent opnieuw lintjes in Amphia

“Omgeving kankerpatient van onschatbare waarde”
De zussen Kimberley (21) en Daniella (18) hebben op jonge leeftijd al veel  meegemaakt. Zij verloren verschillende familieleden aan kanker. Hun moeder, die recent hersteld is van longkanker, gaf de meiden vorig jaar op voor de Amphia Lintjesregen. Daniella: “Als iemand in je omgeving kanker heeft, draait alles om die zieke persoon. Ik vind het daarom heel bijzonder dat juist het Amphia Ziekenhuis lintjes uitreikt aan mensen die dag in dag uit klaar staan voor hun patienten”. Onder het motto ‘Kanker verdient niemand. Een lintje wel!’, is het tot 2 oktober mogelijk om kandidaten voor de Amphia Lintjesregen 2012 te nomineren.

Toewijding
“Het verhaal van de zusjes greep mij vorig jaar erg aan”, aldus Olaf Loosveld, oncoloog en jurylid van de Amphia Lintjesregen. “Op zo’n jonge leeftijd al zoveel meemaken is niet niets. Helaas is het voor veel mensen de realiteit omdat maar liefst één op de drie mensen in ons land te maken krijgt met kanker.” Artsen en verpleegkundigen zetten zich dagelijks met veel toewijding in voor hun patienten. Maar dat kunnen zij niet alleen. Die omgeving van patienten is in het ziekteproces heel belangrijk. Olaf Loosveld: “Of het nu gaat om een partner, zoon, dochter of die buurgenoot; zij zijn op verschillende manieren van onschatbare waarde en cijferen zich vaak belangeloos weg. Terwijl zij ook hun zorgen en verdriet hebben. Het is dan ook niet voor niets dat Amphia juist deze mensen in het zonnetje wil zetten.”

Wie nomineert u?
Kimberley: “Ik ben trots op het lintje. Het geeft mij een gevoel van waardering voor alles wat ik heb gedaan.”Kent u ook iemand die een lintje verdient? Geef hem of haar dan op voor de Amphia Lintjesregen. Kijk op www.amphia.nl/lintjesregen voor meer informatie. U kunt daar ook het filmpje bekijken van Daniella en Kimberley. Alle inzendingen worden beoordeeld door een professionele en betrokken jury die naast interne professionals ook bestaat uit een vertegenwoordiger van KWF Kankerbestrijding. Op 27 oktober vindt de uitreiking van de lintjes plaats.

Amphia Ziekenhuis
In het Amphia Ziekenhuis wordt per jaar bij meer dan 3000 patienten de diagnose kanker gesteld. Helaas is kanker, ondanks de vooruitgang in behandelmogelijkheden, nog steeds doodsoorzaak nummer 1 in Nederland. Het Oncologisch Centrum van het Amphia Ziekenhuis wil door het verbeteren van de oncologische zorg en deelname aan wetenschappelijk onderzoek een belangrijke rol spelen in de strijd tegen kanker.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen