CCUVN en Isala organiseren voorlichtingsbijeenkomst over Crohn en Colitis Ulcerosa

0
232

In het kader van de landelijke IBD-dagen organiseert de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN) samen met de Isala klinieken een informatiebijeenkomst voor patienten en verwanten. De bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 15 september van 10.30 uur tot 14.00 uur op locatie Weezenlanden van de Isala klinieken in Zwolle.

Er staan vijf onderwerpen op het programma die in relatie staan met de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa (verzamelnaam: IBD). Geïnteresseerden kunnen zich nog aanmelden tot en met donderdag 13 september, 12.00 uur via de CCUVN, tel.             (0348) 420 780       (dagelijks tussen 10.00 en 14.30 uur) of via http:/vragenlijst.dezorgvraag.nl/aanmelding-zwolle<

Lezingen
Er staan diverse lezingen op het programma. Maag-darm-leverarts Maarten Meijssen begint met een lezing over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van behandeling en medicatie bij IBD. Marja Schots en Karin Fokkert, MDL-verpleegkundigen, leggen uit wat een MDL-verpleegkundige doet. Vervolgens worden er twee parallelle lezingen gehouden waartussen bezoekers moeten kiezen. Reumatoloog Marco Aarts houdt een lezing over gewrichtsklachten bij IBD. Kinderarts Obbe Norbruis gaat tijdens zijn lezing dieper in op de behandeling van kinderen met IBD. Na de lunch starten gelijktijdig de laatste twee lezingen van de dag. Chirurg  Annet van Dalsen vertelt over de verschillende operaties bij IBD-patienten en een bestuurslid van de CCUVN verzorgt een lezing over IBD en werk.

bron: Isala