IC samenwerking met Laurentius Roermond

Array

Donderdag 6 september hebben het Laurentius Ziekenhuis Roermond en het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (Maastricht UMC+) de officiele samenwerkingsovereenkomst getekend voor de Intensive Care zorg in het Laurentius Ziekenhuis. De beide ziekenhuizen werken reeds sinds 1 februari samen op dit gebied.

Gezamenlijk persbericht Laurentius ziekenhuis Roermond en Maastricht UMC+
Laurentius Ziekenhuis en Maastricht UMC+ zetten duurzame samenwerking voort op Intensive Care.

De samenwerking is na het eerste half jaar positief geevalueerd. De inzet is nu om deze samenwerking duurzaam te continueren met een permanente formatie van intensivisten. Door de samenwerking wordt de continuïteit en kwaliteit van de IC in het Laurentius Ziekenhuis voor de toekomst geborgd.

Jack Thiadens, voorzitter Raad van Bestuur Laurentius: “Afgelopen periode hebben we gezien dat de samenwerking tussen Laurentius en het Maastricht UMC+ voor de IC uitstekend verloopt. De onderlinge goede samenwerking tussen specialisten van Maastricht UMC+ en het Laurentius hebben ertoe bijgedragen dat de IC Laurentius op een hoog kwalitatief niveau kan functioneren. Daar zijn we hier blij mee en dat geeft vertrouwen. We zijn als ziekenhuis hierdoor goed gepositioneerd in het provinciale IC netwerk in Limburg. Er gaat op IC en acute zorg/ SEH-gebied veel veranderen in
Nederland en wij hebben daarop geanticipeerd met het vastleggen van een intensieve samenwerking met het tertiair centrum Maastricht UMC+. Als goede partners met oog voor kwaliteit van zorg, hebben we elkaar gevonden. Voor patienten in de regio is er een stabiele IC functie binnen Laurentius
voorhanden waarbij ook verdere kwalitatieve ontwikkeling en verbetering mogelijk is.”

Guy Peeters, voorzitter Raad van Bestuur Maastricht UMC+: “De afgelopen periode hebben we geïnvesteerd in de samenwerking op de IC met het Laurentius en hebben goede contacten opgebouwd. Het is onze taak als academisch ziekenhuis om kennis te delen binnen de regio. De eerste periode van
samenwerking tussen ons beide ziekenhuizen is uitstekend verlopen en we bouwen die met elkaar naar de toekomst verder uit. We gaan samen op de ingeslagen weg verder.”

Informatie Maastricht UMC+
Voor meer informatie over het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (Maastricht UMC+): www.mumc.nl, www.mumc.tv en de Health Foundation Limburg.

Titel: IC samenwerking met Laurentius Roermond
Publicatiedatum: 07-09-2012
Bron: LZRmnd
Auteur: SdC

bron: AZM

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen