Informatie over nieuwe MyoSure behandeling

Array

Informatie over nieuwe MyoSure behandelingop www.baarmoederpoli.nl
MyoSure behandeling verwijdert myomen en poliepen zonder in de baarmoeder te snijden.

In Nederland hebben ongeveer 1,8 miljoen vrouwen myomen (vleesbomen) in de baarmoeder. Hiervan ondervinden circa 350.000 vrouwen daadwerkelijk klachten. Ruim een half miljoen vrouwen heeft poliepen in de baarmoeder, waarvan 150.000 vrouwen ongemak ervaren. Myomen en poliepen kunnen de menstruatie beïnvloeden, waardoor men last kan hebben van hevig menstrueel bloedverlies en pijn tijdens de menstruatie. Door middel van de nieuwe MyoSure behandeling worden myomen en poliepen verwijderd zonder in de baarmoeder te snijden. Met deze behandeling blijft de baarmoeder behouden en blijft ook de baarmoederwand intact, zodat een zwangerschap nog steeds mogelijk is.

Baarmoederpoli
Richard Pal van het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal is één van de eerste gynaecologen in Nederland die de MyoSure behandeling uitvoerd. Hij is tevens één van de initiatiefnemers van www.baarmoederpoli.nl. Op deze website wordt uitgebreid aandacht besteed aan de nieuwe MyoSure behandeling waarmee myomen en poliepen worden verwijderd. Verder is er onder andere informatie te vinden over symptomen die kunnen duiden op myomen of poliepen en verschillende onderzoeken om myomen of poliepen te kunnen traceren. Bovendien kunnen bezoekers van de website direct online vragen stellen aan gynaecoloog Richard Pal, die binnen 48 uur worden beantwoord. Ook kan er een vragenlijst worden uitgeprint om mee te nemen naar de afspraak met de gynaecoloog.

MyoSure
MyoSure is een eenvoudige behandeling waarmee myomen of poliepen worden verwijderd zonder in de baarmoeder en baarmoederwand te snijden, zodat vrouwen nog steeds zwanger kunnen worden. De MyoSure behandeling kan poliklinisch plaatsvinden, waardoor de patient nog dezelfde dag naar huis kan. De gynaecoloog brengt via de vagina een instrument in de baarmoeder in, waarmee de myomen of poliepen worden verwijderd. Gemiddeld duurt het 10 minuten om een myoom van 3 cm te verwijderen. Het animatiefilmpje over de MyoSure behandeling op www.baarmoederpoli.nl laat zien hoe eenvoudig de behandeling is.

MyoSure behandeling stapsgewijs
Stap 1: Via de vagina brengt de gynaecoloog een kleine camera in waarmee de binnenkant van de baarmoedermond en baarmoeder bekeken wordt.

Stap 2: Vervolgens brengt de arts een lang dun instrument via de vagina in de baarmoeder. Via een opening aan de zijkant aan het uiteinde van het instrument wordt de myoom of poliep in kleine stukjes weggesneden. Tegelijkertijd wordt via een smalle opening in het instrument het weggesneden weefsel opgezogen en uit de baarmoeder verwijderd.

Stap 3: Als de myoom of poliep volledig verwijderd is, wordt het instrument uit de baarmoeder gehaald via de vagina.

Nadat het myoom of de poliep verwijderd is, zal de menstruatie weer normaal worden. De MyoSure behandeling is een relatief eenvoudige ingreep waarmee hevig menstrueel bloedverlies veroorzaakt door myomen of poliepen kan worden verholpen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen