Paralympiers in Den Haag gehudigd door kabinet en NOC NSF

De paralympische sporters zijn vandaag in de Grote Kerk in Den Haag gehuldigd door het kabinet en door NOC*NSF.
Niet eerder besteedde de NOS zo veel aandacht aan de Paralympische Spelen. Behalve de dagelijkse magazines op televisie, was er voor het eerst ook de mogelijkheid om via NOS.nl livestreams  de Paralympische sporten te volgen. De Nederlandse medaillewinnaars van de Paralympische ploeg werden in de Grote Kerk in in het zonnetje gezet. Minister-president Mark Rutte, minister Edith Schippers, NOC*NSF-bestuurslid Wim Ludeke, algemeen directeur van NOC*NSF Gerard Dielessen en chef de mission André Cats spraken  de atleten toe. Bekijk hier de compilatie van de feestelijke ochtend

Negen paralympiers zijn tijdens de huldiging  geridderd. Dat meldde sportbond NOC*NSF. Negen atleten die een gouden medaille wonnen, kregen de koninkijke onderscheiding “ridder in de orde van Oranje Nassau”, dat waren Zeiler Udo Hessels, wielrensters Kathrin Goeken en Kim van Dijk, zwemmers Michael Schoenmaker en Marc Evers, zwemster Lisette Teunissen, tafeltennisster Kelly van Zon, rolstoeltennister Marjolein Buis en atlete Marlou van Rhijn. Esther Vergeer en Miriam de Koning-Peper kregen het beeldje Chapeau omdat zij al geridderd waren vanwege eerdere prestaties.

Chef de Mission André Cats vertelde dat het succes vooral te danken is aan intensieve scouting en de professionele aanpak door de bundeling van krachten en koppeling van paralympische sport, reguliere topsport en de topsport door NOC*NSF en sportbonden.

Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen