Opnieuw roze lintje voor borstkankerzorg OLVG

Array
Het OLVG heeft ook dit jaar weer het roze lintje gekregen van Borstkankervereniging Nederland. Dit betekent dat het OLVG voldoet aan de aangescherpte criteria voor basiseisen van goede zorg in de Monitor Borstkankerzorg. De Monitor laat zien hoe de zorg in ziekenhuizen is georganiseerd. Door de feitelijke ziekenhuisinformatie te combineren met patientervaringen is het een uniek instrument.

Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft de criteria van de Monitor Borstkankerzorg ook dit jaar weer aangescherpt. Het ziekenhuis wordt in de Monitor Borstkankerzorg onderscheiden als voldaan wordt aan de vijf belangrijkste voorwaarden (must haves) die BVN heeft gesteld en aan zeven van de overige tien criteria. Door de jaarlijkse aanscherping wil BVN een impuls geven om kwaliteit van borstkankerzorg, vanuit patientperspectief, te verbeteren. De aanscherping van de criteria is getoetst bij patienten en professionals.

 

De Monitor Borstkankerzorg is ontwikkeld door Borstkankervereniging Nederland en Mediquest, met medewerking van Stichting Pink Ribbon, Stichting Miletus en de ziekenhuizen. Ga naar www.monitorborstkankerzorg.nl voor alle informatie en de nieuwe criteria.

Bron: Nieuwsbank

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen