Sluiting derde verdieping Operatiecomplex

Array
Op de derde verdieping van het Operatiecentrum van het UMCG zijn sinds gisteren enkele fruitvliegjes geconstateerd. Vannacht is besloten tot sluiting van de gehele derde verdieping om het risico op postoperatieve wondinfecties zo goed mogelijk te kunnen beperken.

Het reguliere operatieprogramma voor vandaag is aangepast. De spoedeisende operaties kunnen doorgang vinden op de eerste verdieping van het Operatiecentrum. Alle betrokken patienten zijn/worden door hun behandelend arts op de hoogte gesteld.

Op dit moment wordt alles in het werk gesteld om de fruitvliegjes op de derde verdieping van het Operatiecentrum adequaat te bestrijden. Naar verwachting kan de OK-ruimte vanavond weer vrijgegeven worden.

Het operatieprogramma voor de komende dagen zal later vandaag worden vastgesteld.

Bron: Nieuwsbank

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen