Brocacef Groothandel stopt levering 1.000 geneesmiddelen

Array
Brocacef Groothandel, de tweede partij in de Nederlandse farmaceutische markt zal per 1 november aanstaande een aantal geneesmiddelen niet meer aan apotheken leveren. Sinds 2008 is door zorgverzekeraars een aantal maatregelen genomen met als doel een prijsdaling van een groot aantal geneesmiddelen te realiseren. Zowel het preferentiebeleid als het systeem van de laagste prijsgarantie heeft ervoor gezorgd dat de prijzen van vooral generieke geneesmiddelen fors zijn gedaald waardoor er jaarlijks honderden miljoenen euro’s zijn bespaard. Brocacef heeft dit beleid van zorgverzekeraars altijd ondersteund. Tegelijkertijd zijn door deze prijsdalingen de marges voor de groothandel voor de fijndistributie van circa 1000 geneesmiddelen dusdanig afgenomen dat levering hiervan bedrijfseconomisch niet meer verantwoord is.Frank Groβe-Natrop, managing director van Brocacef Groep NV, waarvan Brocacef Groothandel deel uitmaakt: “Wij betreuren deze stap ten zeerste omdat we beseffen dat we daarmee zowel apotheekhoudenden als de patiënten raken. Zolang het een klein deel van het assortiment betrof, hebben wij deze verlieslatende producten in ons assortiment gehouden. Dit om het algemeen belang te blijven dienen. We kunnen echter niet doorgaan met het leveren van een steeds groter wordende groep geneesmiddelen die met verlies wordt afgeleverd. We hebben de afgelopen maanden uitgebreid gesproken met leveranciers en zorgverzekeraars om tot een oplossing te komen maar helaas zonder resultaat.”

Brocacef Groothandel zal de groep producten die het betreft eind oktober bekendmaken.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen