Lentis Direct start met de online behandelomgeving van Minddistrict

Array

In januari 2012 is GGZ-organisatie Lentis gestart met het innovatieprogramma iLentis, een grootschalige zorgvernieuwing met behulp van slimme technologie (eHealth). Het realiseren van een online behandelomgeving is een van de projecten van het programma. De online behandelomgeving is inmiddels van start gegaan binnen Lentis Direct (eerstelijns ggz). De volgende stap is het doorontwikkeling van online behandeling in de tweedelijnsorganisatie. Lentis heeft voor dit project Minddistrict gekozen als e-mental health partner.

Bij Lentis Direct zijn de online-contacten en de online-ondersteuning onderdeel van vrijwel alle individuele en groepsbehandelingen. Lentis Direct biedt daarmee intensieve en servicegerichte eerstelijns zorg aan hun clienten, een deel van de behandeling vanuit huis en een deel op locatie. Clienten kunnen online informatie inzien, contact hebben met de behandelaar, oefeningen doen en een dagboek bijhouden op het moment dat het hen past. Voor de behandelaren is een van de voordelen dat ze kunnen kiezen uit ruim 200 online interventies en vragenlijsten. Het motto is: de juiste zorg, bij de juiste client op het juiste moment.

Lentis gelooft in het samen innoveren. In Minddistrict ziet zij een partner die niet alleen een platform en inhoudelijke behandelprogramma’s levert, maar bereid is om te investeren in een succesvolle implementatie, samenwerking en doorontwikkeling. Gezamenlijk zien ze kansen om de kwaliteit, toegankelijkheid en doelmatigheid van de zorg te verbeteren. eHealth, en in dit geval de online behandelomgeving, ondersteunt patienten bij het vergroten van hun regie en zelfredzaamheid

Minddistrict is leverancier van een gebruiksvriendelijk, persoonlijk en flexibel eHealth platform.

Lentis is een grote en veelzijdige organisatie voor Geestelijke Gezondheidszorg en Verpleging en Verzorging. Lentis is geworteld in de provincie Groningen, maar is  ook actief in Friesland, Drenthe en het oosten en midden van het land.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen