Scriptieprijs online hulp 2012 open voor aanmeldingen

Stichting E-hulp.nl organiseert in 2012 voor de vijfde keer de scriptieprijs online hulp. Zo stimuleert het kennis- en adviescentrum het ontwikkelen en verspreiden van kennis over online hulpverlening. Tot 1 december kunnen scripties worden aangemeld. De winnende schrijver ontvangt naast de eer een geldbedrag van 1250 euro.

Kennis is nodig
Online hulpverlening is hulp die instellingen bieden bij psychische, sociale of maatschappelijke problemen, waarbij gebruik gemaakt wordt van internettechnologie. Het richt zich op het primaire zorgproces van informatie, advies, ondersteuning, begeleiding, behandeling of nazorg.

Hulpverlening via internet is sterk in opkomst. Het aantal mensen dat online hulp krijgt bij psychische, sociale of maatschappelijke problemen is in drie jaar meer dan verdrievoudigd. Daarnaast bieden steeds meer instellingen gecombineerde trajecten van online en face-to-face contact aan. E-hulp.nl roept studenten op om te helpen bij het verder onderzoeken van de mogelijkheden en beperkingen van hulp via internet.   Alle ingezonden scripties worden door de stichting beschikbaar gesteld aan geïnteresseerden.

Criteria
De scriptieprijs is breed van opzet, omdat bij het aanbieden van online hulp zeer veel aspecten een rol spelen. Naast de zorginhoudelijke kant mag de scriptie bijvoorbeeld ook gaan over privacy, organisatorische consequenties, techniek, publiciteit of communicatie bij online hulpverlening. Ook scripties in de vorm van haalbaarheidsonderzoeken of evaluaties zijn van harte welkom. De scriptieprijs staat open voor studenten van HBO en Universiteit uit Nederland en Belgie.

Aanmelden
Alle scripties die vanaf 1 januari 2011 (!) zijn geschreven kunnen meedingen. De sluitingsdatum is 1 december 2012. De onafhankelijke jury maakt  in januari 2013 de winnende scriptie bekend. Scripties kunnen worden aangemeld via http:www.e-hulp.nl/scriptieprijs.

Eerdere winnaars
2011: Safar Niamat – onderzoek naar efficientie en effectiviteit van online en blended hulpverlening.
2010: Denis Krob – onderzoek naar outreachend hulpverlenen via internet bij homoprostituees.
2009: Paulien van Dorsten – onderzoek naar de effecten van online informatie op maat.
2008: Carolien Wijnker en Claartje Michels – onderzoek naar de aanmeld-, screenings- en behandelfase van een geprotocolleerde behandeling van seksueel getraumatiseerde adolescenten via internet.

Bron: Stichting E-hulp.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen