Furore met eigen Spark-platform op HL7 FHIR Connectathon

Array

ICT-dienstverlener Furore heeft op 8 september 2012 met het Spark-platform deelgenomen aan de HL7 FHIR Connectathon in Baltimore (VS). Het Spark-platform is een op de HL7 FHIR-standaard gebaseerd serverproduct. Gebruikers kunnen hiermee zorggegevens aanbieden voor gebruik in apps of uitwisseling via de cloud.

Plaats van handeling is de HL7 Workgroup Meeting. Hier vond op zaterdag 8 september 2012 de eerste HL7 FHIR Connectathon plaats. Negen leveranciers van zorgsoftware uit de gehele wereld hebben hier getest of hun software kan omgaan met HL7 FHIR.

Testen en repareren
In Baltimore waren zowel ontwikkelaars van apps als leveranciers van cloud-gebaseerde gegevensbronnen aanwezig om in de praktijk te testen of de software van deze verschillende leveranciers ook daadwerkelijk met elkaar communiceert.

Doordat de ontwikkelaars ter plaatse aanwezig waren, konden zij fouten direct repareren. Het doel om alle aanwezigen aan het einde van de HL7 FHIR Connectathon te kunnen garanderen dat hun software met elkaar samenwerkt, is bereikt. Vrijwel alle leveranciers konden al na twee uur patientgegevens uitwisselen.

Meer informatie
Een testversie van het Spark-platform is te bekijken op fhir.furore.com. Meer informatie over de HL7 FHIR-standaard zelf kunt u vinden in ons thema HL7 FHIR of, meer technisch, op www.hl7.org/FHIR.

Over HL7 FHIR
FHIR is de jongste telg in de familie van HL7-standaarden voor het uitwisselen van zorggegevens. HL7 FHIR richt zich op het uitwisselen van zorggegevens binnen moderne cloud- en mobiele oplossingen.


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen