Symposium Gezondheidsschade door Milieufactoren 28 september

Array

Jaarlijks lopen mensen gezondheidsschade op doordat ze worden blootgesteld aan laagfrequent geluid, aan een combinatie van chemische stoffen, aan genetisch gemodificeerd voedsel. Soms hebben mensen lichamelijke klachten waarvan de oorzaak onduidelijk of onbekend is (SOLK).

De Vereniging Partners voor een Gezond Leefmilieu (PGL) wil ervoor zorgen dat de milieufactoren die deze gezondheidseffecten veroorzaken, aangepakt worden. Op het symposium Gezondheidsschade door milieufactoren dat 28 september in Utrecht gehouden wordt, komen verschillende patientengroepen aan het woord.

Met welke “vergeten” en nieuwe gezondheidsproblemen worden we geconfronteerd, en hoe kunnen we ervoor zorgen dat de achterliggende milieufactoren worden aangepakt? Deze vragen zal Annemarie van de Vusse, voorzitter van PGL en milieuadviseur, in haar lezing proberen te beantwoorden.

Hanneke Kruize van het RIVM zal laten zien hoe je nieuwe risico’s kunt signaleren.

Diverse groeperingen die gezondheidsschade hebben door een scala van milieufactoren, krijgen gelegenheid hun probleem toe te lichten: van gevoeligheid voor elektromagnetische straling, voor meerdere chemische stoffen, voor laagfrequent geluid, voor genetisch gemodificeerde organismen.

Hoe deze milieufactoren inwerken op het menselijk lichaam, is het thema van de lezing van Dirk Jan Graaff, psycholoog en voormalig coördinator van het Meldpunt Gezondheid en Milieu.

Een ronde tafel gesprek met deelnemers uit wetenschap en gezondheidszorg zal de middag afsluiten met aanbevelingen voor maatregelen die een toekomstig kabinet zou moeten nemen.

waar: Kargadoor, Oudegracht 36  3511 AP Utrecht tel:             030 2310377
tijd: Vrijdag 28 september 2012
kosten: gratis toegankelijk
hoe laat: inloop vanaf 13.45 uur, start symposium 14.00 u
sluiting: 17.00 uur

Voor meer informatie Alex Swinkels: [email protected]

bron: PGL

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen