`Jeugdzorg Utrecht in beeld’ te zien op Nederlands Filmfestival

De film `Jeugdzorg Utrecht in beeld’, gemaakt in opdracht van de provincie Utrecht in het kader van de Week van de Jeugdzorg 2011, zal op 4 oktober te zien zijn op de `Dag van de opdrachtfilm 2012′ van het Nederlands Filmfestival.

Elk jaar besteedt het Nederlands Film Festival aandacht aan een apart genre binnen de filmgeschiedenis: de opdrachtfilm. Ook dit jaar vindt deze bijzondere dag weer plaats, met als thema Verborgen Schatten. Het publiek krijgt zo een unieke kans om opdrachtfilms te bekijken, die niet voor het bioscooppubliek gemaakt zijn, maar voor een kleine doelgroep. De film `Jeugdzorg Utrecht in Beeld’ is uit de vele inzendingen geselecteerd voor uitzending op 4 oktober tijdens de Dag van de opdrachtfilm 2012.

Jeugdzorg Utrecht in beeld
De film ‘Jeugdzorg Utrecht in beeld’ geeft een realistische kijk op de jeugdzorg in Utrecht en laat zien wat jeugdzorg betekent voor jongeren, ouders en hulpverleners. De film is in 2011 gemaakt in opdracht van de provincie Utrecht in het kader van de Week van de Jeugdzorg.

In de film praat presentatrice Annette Barlo met vier jongeren die met jeugdzorg te maken hebben of hebben gehad. Zij vertellen dat ze contact kregen met jeugdzorg toen het minder met hen ging. Daarnaast vertellen zij welke rol jeugdzorg in hun leven heeft gespeeld. In de film is het werk van jeugdzorg zichtbaar. Tevens wordt duidelijk dat iedereen op een zeker punt in zijn leven hulp nodig zou kunnen hebben van jeugdzorg.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen