VMS: veiligheidslessen van Andre Kuipers

Array

Want waarom bijvoorbeeld oefenen astronauten heel veel, en is dat in de medische wereld niet gebruikelijk? Kuipers kan tijdens zijn lezing als geen ander vergelijkingen trekken tussen de ruimtevaart en de medische praktijk. Na afloop van zijn lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

De partners (NVZ, Orde van Medisch Specialisten, NFU en V&VN) organiseren het slotcongres om een ieder die zich heeft ingespannen voor het verbeteren van de patientveiligheid te bedanken, maar ook om hen en anderen te stimuleren hier na 2012 mee verder te gaan. Het programma mag dan aflopen, de wil om te verbeteren blijft onverminderd bestaan.

Het slotcongres biedt, naast het centrale ochtendprogramma waarin astronaut Kuipers spreekt, ook een aantrekkelijk middagprogramma. Bezoekers kiezen voor een van de vier op televisie-formats gebaseerde inspiratiesessies en de winnaar van de Nationale Patientveiligheid Award 2012 wordt bekend
gemaakt.

bron: NFU

Kijk voor meer informatie en om u te schrijven op vmszorg.nl/slotcongres.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen